Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: "Micul Prinț" - campus pentru copii

Nici măcar ploaia nu a împiedicat ca, de la 24 până la 28 iunie 2013, Micul Prinț cu lumea lui magică să aterizeze în Parohia Cacica (Suceava). O lume de bucurie, veselie, culori, jocuri, dar și înțelepciune și învățături importante a marcat începutul vacanței de vară pentru circa 100 de copii din Cacica și din satele învecinate. Tabăra de vară a fost organizată de Programul "Don Bosco" al Centrului Diecezan Caritas Iași în colaborare cu Parohia Romano-Catolică din Cacica și a adunat copii aparținând diferitelor confesiuni religioase prezente în teritoriu, uniți toți de aceeași dorință să descopere prietenia adevărată, să o experimenteze în forma jocului, să o ducă cu ei în inimă și în viață.

14 tineri voluntari din comunitatea parohială din Cacica au fost coloana de sprijin a acestei experiențe, înfruntând zile întregi de provocări și muncă asiduă, pentru a-i conduce pe cei mici pe acest drum care, așa cum a sintetizat pr. Cristian Pal în salutul final, ne-a învățat să mergem de la ochi la inimă, urmând învățătura Micului Prinț: "Esențialul este invizibil ochilor. Nu se vede bine decât cu inima".

Micii 100 de extratereștri, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani au petrecut momente de neuitat pentru care au vrut să mulțumească micului lor erou cu câteva mesaje:

  • "Dragă Micule Prinț, vreau să-ți spun că a fost super la campus!" (Bogdan-Venus).

  • "M-am distrat de minune în această săptămână și aș dori să mai veniți!" (Andreea-Mercur).

  • "Mi-a plăcut foarte mult această experiență. L-am îndrăgit pe Micul Prinț și am învățat că prietenia este cel mai important lucru. Nu voi uita niciodată această tabără" (Andra-Saturn).

  • "Micule Prinț, mi-a plăcut în campus dar aș vrea să te cunosc în realitate și nu doar să trimiți un animator să se costumeze" (Luiza-Marte).

  • "Este prima dată când am participat la un campus și m-am ales cu o experiență minunată. M-am distrat foarte mult!" (Alex-Pluto).

  • "Am învățat că prietenia adevărată este lucrul cel mai prețios. Eu mi-am făcut șase prieteni noi cu care voi încerca să țin legătură și îl rog pe părintele să mai organizeze și la anul o tabără atât de frumoasă!" (Georgiana-Uranus).

  • "Mulțumim C.D. Caritas care, prin această inițiativă ne-a dat posibilitatea să învățăm lucruri noi și să facem ceva util pentru copiii din comunitatea noastră. Ne dorim să mai avem ocazia și în viitor. Ne veți găsi disponibili!" (grupul de voluntari).

Mulțumirile noastre se îndreaptă spre toți aceia care au dat din timpul și energiile lor pentru organizarea și desfășurarea campusului, precum și voluntarilor veniți de la Iași, din grupul de clowni, care ne-au încântat ochii și inima cu programul lor din ultima zi a întâlnirilor noastre. Celor 100 de noi prieteni, micii extratereștri, le adresăm urarea de o vacanță minunată alături de familie și de noii lor prieteni!

Marzia Tiberti,
project manager "Don Bosco" Buruienești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-28 iunie: Cacica: Campusul "Micul Prinț"


 


lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat