Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Galați: 56 de copii și tineri au spus Da! Duhului Sfânt

Duminică, 30 iunie 2013, comunitatea "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Galați a trăit o zi de mare sărbătoare, deoarece 56 de copii și tineri au primit sacramentul sfântului Mir.

"Duhul Sfânt este în continuare - noi suntem martori ai acestui fapt!"

Da! Duhul Sfânt continuă și astăzi, în această lume sufocată uneori de necredință, să sufle asupra celor credincioși, suflul său revigorant. Martori îi suntem noi, credincioșii Parohiei "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Galați, împreună cu 56 de noi soldați și martori ai lui Cristos, așa cum preciza părintele paroh Cristian Blăjuț, care au primit ungerea Duhului Sfânt.

Am așteptat cu bucurie sosirea PS Petru Gherghel, episcopului nostru, în fața bisericii, pentru ca împreună, conduși de Excelența sa, ca o familie, să ne apropiem mai mult de Tatăl nostru ceresc, prin Cristos și, intrând împreună în biserică, Duhul Sfânt să îi constituie mai temeinic prin acest mare sacrament, pe candidații la Mir.

Așadar, într-un cadru solemn, la 30 iunie 2013, începând cu ora 11.00, 56 de copii și tineri, cu 12 preoți și cu păstorul diecezei, Monseniorul Petru Gherghel, s-au unit cu credincioșii parohiei, ca o adevărată familie, pentru a-l invoca pe Duhul Sfânt, ca el să coboare în inimile lor, pentru a face din ei adevarați martori ai lui Cristos.

Astfel, într-o atmosferă de rugăciune și reculegere, prin mijlocirea Preasfinției sale, Duhul Sfânt a statornicit candidații prin sfântul Mir ca mărturisitori, prin cuvinte și fapte, a Cuvântului lui Dumnezeu.

Întâmplător sau nu, conferirea sacramentului Mirului a avut loc în data de 30 iunie, ultima zi a lunii dedicate inimii lui Isus. Cât har și ce bucurie... Isus și astăzi își ține promisiunea, trimițând pe Duhul său Sfânt asupra tinerilor și copiilor, care, prin rugăciune și pregătire temeinică, au amenajat în inima lor un loc deosebit Duhului Domnului.

Inima milostivă a lui Isus a pulsat într-un mod special în această zi, ultima din luna iunie, în inimile noilor miruiți, pe Duhul său Sfânt, simbolizând faptul că de acum aceștia sunt pregătiți să mărturisească cu credință și tărie învățătura creștină oriunde vor merge.

Duhul Sfânt a reîmprospătat astfel și i-a statornicit pe noii candidați, pentru ca ei, așa cum spunea PS Petru Gherghel, să devină martori autentici ai lui Cristos, prin fapte și cuvinte și să contribuie prin viața lor la răspândirea cuvântului lui Dumnezeu în lume; în această lume, care uneori este înăbușită de toropeala delăsării și a necredinței.

Dar Duhul Sfânt nu a acționat numai în inimile candidaților. El a revigorat chiar și trupurile tuturor celor care au participat la această sfântă Liturghie, făcându-ne să avem parte de o vreme răcoroasă și plăcută. Astfel Duhul dătător de viață ne-a revigorat sufletele și trupurile.

Să ne rugăm împreună cu noii miruiți bunului Dumnezeu, Tatălui și Fiului și Duhului Sfânt, pentru ca, întăriți de harurile și darurile sale, să formăm împreună o adevărată familie și să fim martori autentici ai lui Cristos pentru toți oamenii, începând cu cei din jurul nostru și ajungând prin rugăciunile noastre să cuprindem toată omenirea. Frații noștri au nevoie de mărturia noastră. Să nu ne sfiim să fim lumină, martori, în lumea cuprinsă de întuneric, de teamă, iar harul și bucuria acestei zile să însoțească și să-i întărească necontenit pe noii miruiți. Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru frații noștri nou miruiți, pe care îi felicităm și îi încredințăm Duhului Sfânt, ca el să îi statornicească pe vecie, în adevărata mărturie a Domnului nostru Isus Cristos.

Pr. Cristian Blăjuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 iunie: Galați: Conferirea sfântului Mir


 


lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat