Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Prima sfântă Împărtășanie

Duminică, 23 iunie 2013, Parohia Suceava a fost în mare sărbătoare: 13 copii l-au primit pentru prima dată pe Isus în sfânta Euharistie. Liturghia de la ora 11.00 a fost una solemnă, concelebrată de părintele paroh Iosif Păuleț și de părintele vicar Cristinel Gal. Această sfântă celebrare a fost animată de copii, care au cântat cu multă bucurie, iar momentul primirii lui Isus pentru prima dată în sufletele lor a fost unul unic.

Copiii au fost pregătiți cu multă grijă pentru acest moment atât de important din viață. Părintele vicar Cristinel Gal i-a pregătit cu atenție pe parcursul mai multor luni, învățându-i Catehismul și cântările pentru sfânta Liturghie.

Îmbrăcăți în haine albe și având sufletul pur, Liturghia de duminică a fost una cu totul specială. Biserica a răsunat de glasurile lor, aceștia au citit, au dus daruri lui Isus, iar la final au avut și o rugăciune de mulțumire făcută special pentru astfel de momente unice.

Predica a fost ținută de părintele paroh care a avut grijă ca acest cuvânt de învățătură să fie pe înțelesul copiilor. El l-a dat drept exemplu pe sfântul Dominic Savio, care de mic și-a oferit sufletul lui Cristos.

Părinții copiilor, precum și credincioșii din biserică au participat alături de aceștia la sfânta Liturghie. Emoțiile au fost mari în momentul primirii lui Isus. Copiii l-au primit în taina inimii lor și au fost bucuroși că sufletul lor este acum locuință pentru Mântuitorul.

La final, copiii au primit mai multe amintiri și au mers în procesiune până la casa parohială unde împreună cu părintele paroh și vicar au servit masa.

Îi mulțumim Domnului pentru această zi deosebită și pentru acești copii minunați. Sperăm ca legătura cu Isus să rămână la fel de puternică și pe viitor, iar această zi deosebită să le amintească mereu copiilor de cel care le este prieten pentru totdeauna.

Agata Ostrovschi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 iunie: Suceava: Prima sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat