Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Adjudeni: Sărbătoarea Copiilor

Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni a fost sâmbătă, 1 iunie 2013, gazda "Sărbătorii Copiilor", o activitate diecezană, organizată de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor, în strânsă colaborare cu parohia gazdă. Tema întâlnirii a fost "Suntem mesagerii lui Isus!". Aproape 4.500 de copii din 99 de parohii ale Diecezei de Iași, împreună cu aproximativ 500 de animatori și peste 70 de preoți, s-au adunat în jurul PS Petru Gherghel, răspunzând la invitația lui Isus de a fi mesagerii săi.

Mai veseli și mai matinali ca niciodată, pornind de peste tot să sărbătorească împreună ziua lor, dis-de-dimineață zeci de autocare își făceau loc pe străzile localității Adjudeni și copii plini de zâmbete debarcau la centrul de primire, pentru a se înregistra și pentru a primi ecusoanele pentru sărbătoare. Activitățile organizate la Adjudeni au debutat cu înviorarea: primii care au urcat pe scenă au fost copiii din Adjudeni, care au întreținut atmosfera prin bansuri și jocuri colective. Când toată lumea a sosit la sărbătoare, după rugăciunea de dimineață, a fost prezentată tema de anul acesta, "Suntem mesagerii lui Isus", și apoi glasuri a sute de copii au intonat imnul sărbătorii, cu același nume.

Pregătindu-se pentru sfânta Liturghie ce avea să urmeze, copiii l-au așteptat pe PS Petru Gherghel în fața măreței biserici gazdă "Coborârea Duhului Sfânt", pentru ca, împreună, să înalțe lui Dumnezeu o rugăciune și promisiunea de a fi în continuare, chiar mai mult decât până acum, mesageri ai săi.

Procesiunea, la care au participat peste 70 de preoți din dieceză, printre care s-au aflat PS Petru Gherghel, pr. Aurel Iștoc, parohul comunității, preoții Ionuț Pal și Daniel Frâncu, părinții vicari, și pr. Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor, a fost însoțită de aplauzele furtunoase ale copiilor prezenți în biserică.

La cuvântul de învățătură, coborând în mijlocul copiilor, PS Petru Gherghel a fost înconjurat de reprezentanții parohiilor prezente la eveniment, având în mijlocul lor icoana Sărbătorii Copiilor, care era prezentă pentru ultima zi în biserica de la Adjudeni. Preasfințitul le-a vorbit copiilor despre cei pe care Domnul i-a chemat să-l vestească și le-a amintit că, dintre toți, copiii sunt cele mai frumoase daruri ale împărăției lui Dumnezeu, astfel că ei trebuie să se poarte ca atare. Mai apoi, episcopul Petru și-a manifestat bucuria de a fi prezent în mijlocul copiilor și i-a făcut să înțeleagă că viitorul este în mâinile lor și că numai împreună cu Dumnezeu, ducându-l la toate popoarele, vor reuși în viață. La finalul predicii, glasuri ale miilor de copii aflați în biserică au răsunat în cor: "Vrem să fim toți mesagerii tăi! Așa te rugăm, împreună cu preacurata Fecioară Maria. Amin."

Corul care a pregătit cântările a fost format din copiii din Adjudeni, care s-au pregătit intens pentru a transforma cântecele într-o rugăciune pentru toți. La finalul Liturghiei, reprezentați de Emanuela Băcăoanu, copiii din parohia gazdă au adus o mulțumire în versuri tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a sărbătorii de la Adjudeni.

În a doua parte a zilei, la Festivalul copiilor, copii din parohiile Diecezei de Iași au avut ocazia să-și împărtășească talentul și celor de față, în spectacolul organizat în cinstea lor. Cei care au urcat pe rând pe scenă au fost aclamați de cei din public, cărora li s-au alăturat PS Petru Gherghel și pr. paroh Aurel Iștoc. Dansurile, cântările și toate numerele care s-au desfășurat la Adjudeni au fost cu siguranță o dovadă vie a prezenței lui Cristos, care aduce bucurie în inimile tuturor copiilor.

După binecuvântarea de la final a Preasfințitului Petru, copiii au plecat spre casă, având în suflet bucuria și mândria că sunt și ei "mesageri ai lui Isus" și cu speranța neclintită că vor putea vesti minunăția lui Dumnezeu și la anul, la Sărbătoarea Copiilor care va avea loc în localitatea Valea Mare, din județul Bacău.

Raluca Cocuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 iunie: Adjudeni: Sărbătoarea Copiilor

Înregistrarea Liturghiei de la Sărbătoarea Copiilor (Adjudeni):

* * *

Adjudeni: Mulțumiri din partea copiilor


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat