Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (catedrală): Sfântă Liturghie cu requiem pentru pr. Isidor Mocanu

Trupul neînsuflețit al părintelui Isidor Mocanu, care a murit la 1 iunie, a ajuns în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, duminică, 2 iunie 2013, la ora 10.50 unde s-a celebrat o Liturghie cu prohod.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Petru Gherghel, coleg de seminar al părintelui răposat. Au mai fost prezenți pr. Ieronim Budulai, tot coleg de seminar al pr. Isidor, pr. Iosif Dorcu, decan de Iași, pr. Aurel Iștoc, paroh de Adjudeni și executor testamentar numit de pr. Isidor Mocanu, alți preoți profesori de la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași, precum și preoți originari din Gherăiești. De asemenea, au fost prezenți frații și surorile pr. Isidor din Hălăucești, rude și apropiați, persoane consacrate, seminariști și mulți credincioși laici.

La începutul sfintei Liturghii pr. Cornel Cadar a făcut un portret al părintelui, oferind tuturor celor de față o scurtă biografie a vieții pr. Isidor Mocanu, care, din anul 2005, a fost poenitentiarius magnus și șef al Biroului Personal la Iași.

Omilia a fost ținută de pr. Iosif Dorcu, fost vicar al părintelui Isidor la Gherăiești și cu care timp de opt ani a locuit la Episcopie. Părintele predicator a vorbit despre centurionul din evanghelia proclamată la liturgia cuvântului, despre credința acestuia, dar și despre caracterul și modul de trăire a preoției pe care le-a avut părintele Isidor cu toți credincioșii în parohiile unde a păstorit: Huși, Siret, Onești Gherăiești și Iași.

La dorința sa expresă, - citea PS Petru din Testamentul pr. Isidor Mocanu - pr. Isidor va fi înmormântat în cavoul preoților din Gherăești, având în vedere că aici a slujit aproape 25 de ani.

La finalul Liturghiei, PS Petru Gherghel, împreună cu preoții, persoanele consacrate și credincioșii laici, s-a rugat ca Dumnezeu să-l răsplătească pentru slujirea pe care a adus-o Bisericii și pentru exemplul pe care l-a lăsat.

La ora 15.00, trupul neînsuflețit al pr. Isidor a fost condus către Gherăești, parohia unde a fost paroh aproape 25 de ani și pe care a iubit-o foarte mult, și depus în biserica "Trupul și Sângele Domnului" din Gherăești, unde marți, 4 iunie, începând cu ora 10.30, va fi Liturghia de înmormântare.

În Hălăucești, satul natal, va fi o Liturghie cu requiem luni, 3 iunie, ora 18.00.

Cosmin Croitoru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 iunie: Iași (catedrală): Sfântă Liturghie cu requiem pentru pr. Isidor Mocanu

Înregistrarea Liturghiei cu prohod poate fi urmărită aici:

* * *

A trecut la Domnul pr. Isidor Mocanu


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat