Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Procesiune și rugăciune de invocare a Duhului Sfânt la Barați

Sâmbătă, 18 mai 2013, la ora 17.30, din fața bisericii "Sfinții Petru și Paul" credincioși din toate parohiile din Bacău au pornit în procesiune spre Barați. Acolo s-au unit în rugăciune cu ceilalți pelerini iubitori ai Duhului Sfânt și ai Maicii Domnului.

Cine este Duhul Sfânt? Este o Persoană a Sfintei Treimi. O Persoană! Ori de câte ori primim vizita unei persoane importante, executăm pregătirile de rigoare: facem curățenie, facem tot posibilul să îi dăm un bun venit din inimă. La fel a fost și cu comunitatea din Bacău, în așteptarea Duhului Sfânt. După Înălțarea Domnului, am ridicat rugi fierbinți către cer invocându-l pe Duhul Sfânt și am ținut novena la sărbătoarea Rusaliilor. Mulți au făcut curățenie în sufletul lor printr-o Spovadă bună, pentru a-i da un bun venit călduros Mângâietorului pe care ni l-a trimis Cel Înviat.

În ajunul Rusaliilor, când soarele încă ne mai lumina calea, am plecat în procesiune spre Barați. Tinerii au purtat pe umeri statuia Maicii Domnului. Nu îl puteam primi pe Duhul Sfânt altfel decât apostolii, care împreună cu Maria stăruiau în rugăciune. Pe drum ne-am rugat sfântul Rozariu, am intonat cântece la Duhul Sfânt. Cu cât ne apropiam mai mult de biserica din Barați, simțeam adierea blândă și curată a Mângâietorului divin.

Împreună cu bărățenii și ceilalți pelerini ne-am rugat sfântul Rozariu și am cântat Litania bavareză. La ora 20.00 a început sfânta Liturghie. Celebrat principal a fost pr. Isidor Dâscă, paroh și decan de Bacău. Părintele predicator Ieronim Budulai a evidențiat importanța Duhului Sfânt în viața creștinului.

După sfânta Liturghie, cu lumânări în mână, în procesiune, am trăit cu maximă intensitate vigilia de pregătire la Coborârea Duhului Sfânt. Ne-am simțit ca apostolii în cenacol. Flacăra lumânărilor din mână ne-a amintit de limbile de foc ce au coborât la Ierusalim, iar vocile vibrante ale pelerinilor ne-au dat senzația că au loc noi Rusalii asupra noastră. Cu toți am experimentat că Duhul Sfânt este viu și puternic și că suflă și acum în Biserica lui Cristos.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul inefabil al Duhului Sfânt și îl rugăm să ne însoțească mereu cu această lumină dumnezeiască.

Cristian Balint

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 mai: Bacău: Procesiune și rugăciune de invocare a Duhului Sfânt la Barați


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat