Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săptămâna Comunicațiilor Sociale cu Surorile Pauline

În perioada 7-12 mai 2013, Surorile Pauline au fost prezente în câteva școli și parohii din Moldova (Gherăești, Bacău, Nicolae Bălcescu, Valea Mare, Chetriș și Horgești), unde au realizat întâlniri pentru copii, adolescenți și tineri, ca pregătire pentru Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale.

Rețelele sociale sunt o realitate tot mai importantă din viața oamenilor, mai ales a celor tineri. Papa emerit Benedict al XVI-lea a abordat tocmai această temă în mesajul său pentru cea de-a 47-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale celebrată la 12 mai 2013: Rețelele sociale: Porți de adevăr și de credință, noi spații de evanghelizare.

Surorile Pauline, printr-un program adecvat fiecărei categorii de vârstă, au accentuat importanța cunoașterii, trăirii și comunicării Cuvântului lui Dumnezeu online și offline, și au subliniat prin text, sunet și imagine câteva cuvinte cheie din mesajul papei Benedict: echilibru, autenticitate, discernământ atent, evanghelizare, mărturie.

Întâlnirile s-au desfășurat într-o atmosferă plăcută, în mod interactiv. Această experiență a fost o bună oportunitate pentru a crește, mici și mari, astfel încât mărturia umană și creștină în rețelele sociale să fie semnată mereu de alegeri echilibrate și cu simț critic, bazate pe tot ceea ce e bun, frumos și adevărat.

În felul acesta, rețelele sociale pot fi tot mai mult un spațiu, o "casă" în care oamenii împărtășesc idei, informații, și construiesc relații și prietenii inspirate de valorile evanghelice: credință, iubire, iertare, bunăvoință, respect, dialog, fraternitate, comuniune.

Sr. Ana Maria Bulai, FSP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-12 mai: Săptămâna Comunicațiilor Sociale cu Surorile Pauline


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat