Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: Sărbătoarea hramului - "acasă" în iubirea Mariei

Duminică, 12 mai 2013, când în comunitățile romano-catolice din Occident s-a celebrat Înălțarea Domnului, iar în calendarul civil s-a ținut Ziua Mamei, comunitatea noastră romano-catolică română din Padova a celebrat sărbătoarea hramului: Maria, Maica Unității.

Atmosfera de sărbătoare presărată cu elementele specifice ținuturilor noastre dragi de unde provenim, s-a putut ușor simți de către participanții la sărbătoare.

Adunați în biserică sub mantia ocrotitoare a Maicii Preacurate, pentru a lua parte la jertfa sfintei Liturghii, întruchipare prin excelență a acelei unități pentru care s-a rugat Mântuitorul în preajma înălțării sale la cer, am simțit cum iubirea noastră de fii, aparținând "grădinii" sale predilecte, România, ne poartă pașii sufletului către izvorul iubirii și al păcii, al înțelegerii și al unității: Isus Cristos.

A fost atât de frumos să ne întâlnim cu toții după sfânta Liturghie, în curtea parohiei noastre "Beato Pellegrino", mai ales în ecoul cuvintelor pe care le-am ascultat la predică. Părintele Claudiu Ianuș ne-a amintit însemnătatea acestei frumoase luni de mai: Amintirea Mariei, care nu a rostit multe cuvinte, dar care știa să vorbească prin inima ei, într-un mod cu totul aparte.

În această atmosferă sărbătorească ne-a fost mai ușor să ne simțim "acasă": bucatele tradiționale gătite cu multă grijă de un grup de inimoase gospodine, costumele populare îmbrăcate cu mândrie și emoție de câteva persoane din comunitate, copilașii care "s-au dat în spectacol" și la propriu și la figurat prin cântec, dans și poezie, au făcut să ne simțim ca într-o mare familie... iar cei de departe să fie acum și mai prezenți în inimile noastre.

Mulțumim bunului Dumnezeu și Maicii Preacurate pentru că am avut parte de o zi minunată. Mulțumim preoților din altar care au sporit prin prezența lor solemnitatea celebrării. Mulțumim credincioșilor și oaspeților care au răspuns invitației și-i asigurăm pe toți că rămânem uniți în rugăciune, statornici în a cere, după cum ne-a îndemnat Cristos, darul mult așteptat al Mângâietorului.

Comunitatea romano-catolică română din Padova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 mai: Padova: Sărbătoarea hramului - "acasă" în iubirea Mariei


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat