Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Un dar pentru copiii din Kenya

Duminică, 12 mai 2013, în biserica romano-catolică "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Gioseni, un număr mare de credincioși a participat cu bucurie la o sfântă Liturghie "a copiilor" mai deosebită, deoarece, cu emoție, elevii comunității noastre au oferit darul lor la altar, "Cutia speranței", "dar" adunat în timpul pascal pentru copiii din Kenya.

Invitat de seamă a fost pr. Florin-Petru Sescu, director al Centrului Misionar Diecezan, care a celebrat sfânta Liturghie împreună cu pr. paroh Mihai Simon.

La cuvântul de învățătura pr. Florin Sescu a prezentat câteva aspecte ale vieții copiilor din Kenya folosindu-se de imagini concrete. Părintele a subliniat faptul că noi avem posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar frații noștri din Kenya se mulțumesc cu o pereche de sandale din cauciuc sau în cel mai rău caz umblă desculți. De asemenea, meniul lor zilnic constă într-o singură porție de orez sau de porumb ori de fasole fiartă, pe care o primesc copiii la grădiniță și cu multă grijă păstrează o parte pentru restul familiei. Sărăcia lor reiese și din instrumentele de uz casnic. Paharele și farfurioarele de care beneficiem noi sunt substituite de recipiente realizate manual din dovleac. Ne putem considera foarte norocoși pentru că trăim într-o țară în care ne permitem măcar strictul necesar și un confort minim, în ciuda problemelor economice.

Atât copiii cât și părinții lor au fost profund impresionați de cele auzite și au reușit să înțeleagă mai bine mesajul de iubire și de dăruire al lui Isus.

La sfânta Liturghie copiii au participat activ: au citit lecturile, au cântat psalmul, au invocat intenții către Domnul la rugăciunea credincioșilor, au prezentat darurile la ofertoriu, iar corul copiilor a animat cântările liturgice la diferite instrumente.

La sfârșitul Liturghiei, pr. Florin-Petru Sescu a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat copiilor din Kenya, afirmând că "dăruind un strop de speranță prin participarea la acest proiect, i-am ajutat pe cei mai săraci frați ai noștri să cunoască adevărata iubire".

Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului socio-educativ internațional "Un dar pentru copiii din Kenya" în parteneriat cu Centrul Misionar Diecezan Iași, Episcopia Romano-Catolică de Iași, Comunitatea din Maikona - Kenya, Inspectoratul Școlar Județean Bacău și unități școlare din județul Bacău.

Prof. Cecilia Bereșoaei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 mai: Gioseni: Un dar pentru copiii din Kenya


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat