Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pontificatul papei Francisc a fost consacrat sfintei Fecioare Maria de la Fatima

Luni, 13 mai 2013, la solicitarea personală a Sfântului Părinte, pontificatul său a fost consacrat Sfintei Fecioare Maria de la Fatima, în ziua sărbătorii sale, de către cardinalul Jose Polycarp, patriarh de Lisabona.

În timpul ceremoniei, cardinalul Jose Polycarp, adresându-se Sfintei Fecioare de la Fatima, a spus: "Dăruiește-i (papei Francisc) harul discernământului, ca să știe cum să identifice căile de reînnoire a Bisericii, dăruiește-i curajul să nu șovăie pe drumul arătat de Sfântul Duh, apără-l în clipele grele de suferință astfel încât să poată depăși, prin iubire, încercările pe care reînnoirea Bisericii i le va aduce".

Părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a declarat pentru Catholic News Agency următoarele: "Așa cum știm, la 13 mai are loc la Fatima o importantă celebrare și este normal ca pontificatul să fie încredințat Sfintei Fecioare de la Fatima".

Consacrarea a avut loc la sanctuarul din Portugalia dedicat Sfintei Fecioare de la Fatima, în prezența a mii de pelerini.

Cardinalul Polycarp a amintit că papa Ioan Paul al II-lea și papa Benedict al XVI-lea au vizitat Fatima și și-a exprimat speranța ca și papa Francisc să vina la sanctuar.

"De aici, de la acest altar al lumii, el va binecuvânta omenirea, va face ca lumea de astăzi să simtă că Dumnezeu îi iubește pe toți bărbații și pe toate femeile timpului nostru, că Biserica îi iubește și că tu, Maică preasfântă a Mântuitorului, îi vei călăuzi cu duioșie pe calea salvării" - a spus în continuare cardinalul.

Calea reînnoirii Bisericii duce la "redescoperirea importanței" mesajului de la Fatima și a nevoii de a "conversa cu Domnul", a mai explicat el.

"Omenirea contemporană are nevoie să se simtă iubită de Dumnezeu și de Biserică", a spus cardinalul Polycarp. "Dacă omenirea se simte iubită, va depăși tentația violenței, a materialismului, a înstrăinării de Dumnezeu, a rătăcirii și va fi capabilă să meargă spre o lume nouă, în care iubirea să triumfe".

În timpul sfintei Liturghii, episcopul Antonio Marto de Leiria-Fatima a dat citire mesajului papei Francisc către Nunțiatura Apostolică din Portugalia.

"Sfântul Părinte (...) își exprimă profunda recunoștință pentru că i-a fost împlinită dorința și unit în rugăciune cu toți pelerinii de la Fatima, le conferă din adâncul inimii binecuvântarea apostolică".

(Sursa: http://www.catholicnewsagency.com)

Traducere de dr. Ecaterina Hanganu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat