Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moinești: Hramul Parohiei "Înălțarea Domnului"

Duminică, 12 mai 2013, comunitatea credincioșilor din Parohia "Înălțarea Domnului" din Moinești a trăit un moment de sărbătoare: a fost sărbătorit hramul bisericii. Au participat 12 preoți și mulți credincioși, atât din Moinești, cât și din parohiile vecine.

Biserica "Înălțarea Domnului" din Moinești era duminică dimineață în haine de sărbătoare. A fost frumos împodobită, ornată și pregătită pentru acest moment festiv, acest fapt petrecându-se cu aportul susținut al unui grup de tineri și oameni binevoitori din cadrul comunității. Și mai importantă a fost pregătirea spirituală a credincioșilor care, dorind să participe așa cum se cuvine, și-au purificat sufletele prin sacramentul sfintei Spovezi și l-au primit pe Domnul în sfânta Împărtășanie. Sărbătoarea noastră a adunat la acest moment de bucurie numeroși credincioși ai parohiei, dar și rude ale acestora, atât din comunitățile învecinate, cât și mai îndepărtate.

Deja cu o oră înainte de sfânta Liturghie se vedeau cum sosesc credincioși veniți din alte comunități și, când Liturghia a început, biserica a devenit neîncăpătoare, astfel că mulți dintre cei care au participat la această celebrare au fost nevoiți să stea afară.

Celebrarea a început cu procesiunea preoților din casa parohială spre biserică, însoțiți fiind de cântarea înălțătoare a corului parohiei.

La începutul sfintei Liturghii, celebrantul principal, părintele Francisc Matieș, parohul comunității din Comănești, a adresat un salut, dar și invitația pentru toți cei prezenți de a privi la Domnul înălțat la ceruri și a-i urma învățătura și de a participa cu suflete curate și deschise la această sărbătoare.

Predica a fost ținută de părintele Petru-Sebastian Tamaș, inspector școlar teritorial de Iași și profesor la Școala Normală "V. Lupu" din Iași. Prin cuvinte și exemple înălțătoare, părintele i-a invitat pe credincioși ca, asemenea sfintei Fecioare Maria și a apostolilor, să persevereze mereu în rugăciune, speranță, iubire și așteptare răbdătoare a Duhului Sfânt.

Înainte de binecuvântarea finală, părintele paroh Ludovic Butnărașu, păstorul comunității, a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor celor care au participat la această sărbătoare, atât preoți, cât și credincioși. A mulțumit și corului, celor care au contribuit la înfrumusețarea bisericii și tuturor celor care au venit și au înălțat o rugăciune în biserica noastră pentru a-l preamări pe Domnul care s-a înălțat la cer pentru a ne pregăti fiecăruia un loc alături de el.

După binecuvântarea specială de hram, preoții au ieșit în procesiune spre casa parohială.

Pentru fiecare dintre noi, sărbătoarea de astăzi a fost un moment de har, un moment în care am conștientizat mai bine că Domnul, deși înălțat la cer, este prezent mereu în mijlocul nostru, ne susține și ne călăuzește fiecare pas al vieții.

Comunitatea din Moinești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 mai: Moinești: Hramul Parohiei "Înălțarea Domnului"


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat