Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pârgărești: Prima sfântă Împărtășanie

În ziua de 5 mai 2013 s-a celebrat prima sfântă Împărtășanie în Parohia Pârgărești, unde un grup de 10 copii (șase băieți și patru fete) au primit pentru prima dată în viața lor taina sfintei Euharistii.

Plini de speranță, emoții și fericire acești copii din comunitatea noastră îl primesc astăzi pe Cristos Euharisticul în sufletele lor. După un îndelung timp de pregătire spirituală, îndrumați cu mult drag de părintele paroh Eugen Diac, acești copii au încercat pe cât au putut ei de mult să înțeleagă și să transmită sufletelor lor aceste taine pe care Biserica îi învață, pentru ca azi să se poată împărtăși cu trupul și sângele Domnului nostru Isus Cristos.

Sfânta Liturghie a început cu o promisiune din fața casei parohiale cu o procesiune, procesiune în care fiecare copil a fost condus de mănă de către părinții lor, aceștia și-au condus copii până la altar. Așa cum în urmă cu câțiva ani acești copii au fost duși în brațe la sfântul altar pentru a primi taina sfântului Botez de către părinții și nașii lor, așa și în această zi deosebită părinții și-au prezentat odraslele în fața lui Dumnezeu pentru a primi taina Euharistiei.

Copii au participat activ la celebrarea sfintei Liturghii, au citit lecturile, au cântat psalmul, au invocat intenții către Domnul la rugăciunea credincioșilor. După cuvintele de învățătura din timpul predicii, copii și-au reînnoit jurămintele făcute de părinții și nași la botez. Înainte de a-l primi pe Domnul în inimile lor, și-au manifestat dorința de a trăi numai pentru Cristos promițând din tot sufletul lor curat, numai înainte cu o zi spovedit și curățit de păcate, cu mâna pe Biblie, că se lepădă de Satana și de toata trufia lui și se oferă cu totul lui Isus Cristos.

Momentul cel mai încărcat emoțional a fost acela al primirii sfintei Euharistiei când părinții plini de emoții și-au dus copiii pentru a-l primi pe Domnul în inima lor.

La sfârșitul celebrării trei dintre cei 10 copii au mulțumit Domnului în numele tuturor, recitând câte o poezie dedicată Domnului, tatălui lor pământesc și una mamei.

Copii au sărbătorit acest eveniment împreuna cu părintele paroh luând masa împreună.

Maria Magdalena Iulișca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 mai: Pârgărești: Prima sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat