Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Hramul comunității "Fericitul Ieremia"

Sâmbătă, 11 mai 2013, comunitatea locală a avut șansa de a avea în mijlocul ei relicva fericitului Ieremia, patronul bisericii noastre.

Începând cu ora 17.30, preoții și tinerii parohiei i-au întâmpinat pe frații capucini care au sosit în mijlocul nostru împreună cu moaștele fericitului Ieremia Valahul. Odată primiți, credincioșii parohiei au recitat sfântul Rozariu urmat de celebrarea sfintei Liturghii. După acestea cei prezenți au avut parte de o mica scenetă pregătită de către elevii capucini. Programul bisericii a fost extins până la ora 22.00 pentru a oferi posibilitatea unui moment de rugăciune particulară alături de moaștele patronului bisericii noastre.

Liturghia de hram a avut loc duminică, 12 mai 2013, începând cu ora 11.00, fiind prezidată de pr. decan Isidor Dâscă alături de aproximativ 25 de preoți de la parohiile din Bacău și împrejurimi. Intenția acestei solemne celebrări a fost aceea de a marca trecerea a celor cinci ani de la repatrierea moaștelor fericitului Ieremia Valahul. Părintele predicator a captat atenția tuturor credincioșilor care au participat la sfânta Liturghie, cu o predică ce a avut ca obiectiv principal prezentarea vieții patronului parohiei.

La finalul sfintei Liturghii părintele paroh a dorit să mulțumească atât corului parohiei noastre care a întreținut pe tot parcursul celebrărilor cadrul propice desfășurării acestora, creând o stare plină de spiritualitate, cât și tinerilor, seminariștilor și credincioșilor care au contribuit la înfrumusețarea și pregătirea acestei sărbători.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu primirea indulgenței plenare, dar si cu binecuvântarea specială dată cu relicva fericitului.

Toți cei care au dorit să se roage la patronul bisericii, au avut posibilitatea să o facă după încheierea sfintei Liturghii, biserica fiind deschisă până la ora 15.00.

Alina Tulbure

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-12 mai: Bacău: Hramul comunității "Fericitul Ieremia"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat