Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Simpozion pentru operatorii mass-media

Sâmbătă, 11 mai 2013, începând cu ora 10.30, în sediul Decanatului Romano-Catolic de Bacău, s-a desfășurat simpozionul "Rețelele sociale: porți de adevăr și de credință; noi spații de evanghelizare". Această întâlnire a fost organizată de Decanatul Romano-Catolic de Bacău în colaborare cu Oficiul pentru Comunicații sociale al Episcopiei Romano-Catolice de Iași. Au fost invitați directori de televiziune și ziare, jurnaliști, reporteri, ziariști, angajați mass-media, administratori de bloguri.

Evenimentul este prilejuit de cea de-a 47-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale. Mesajul din acest an al Sfântului Părinte papa pentru această zi aniversară lansează un apel la un dialog fecund între Biserică și mass-media cu privire la credință și întrebările profunde ale omului contemporan. Pentru a da curs acestei invitații, s-a născut inițiativa de a organiza acest simpozion.

Programul întâlnirii a fost deschis de salutul și rugăciunea condusă de pr. decan Isidor Dâscă. Acesta le-a spus bun venit participanților și le-a mulțumit că au dat curs invitației.

A urmat prelegerea "Cine suntem noi?" a pr. Petru Tamaș. Acesta și-a expus ideile pornind de la cinci întrebări privitoare la identitatea catolicilor din România și din Bacău. S-a pus accentul pe implicarea Bisericii pe plan social, caritativ și educațional.

Prelegerea "Biserica și mijloacele de comunicare" ținută de pr. Cornel Cadar a punctat învățătura Bisericii despre mijloacele de comunicare socială, după cum reiese din documentele magisteriale.

Pr. Iosif Dorcu a prezentat tema "Ce așteaptă Biserica de la jurnaliști". Pe durata cuvântării a amintit valorile pe care trebuie să le promoveze mass-media.

În partea a doua a întâlnirii s-a lăsat spațiu pentru întrebări, impresii, discuții și propuneri. A fost interesant să vedem și ce așteaptă jurnaliștii de la Biserică.

La final, Surorile Pauline și-au prezentat pe scurt carisma și implicarea lor în domeniul tipăriturilor.

Pe durata simpozionului s-a subliniat de mai multe ori această realitate: Biserica susține că mijloacele de comunicare în masă pot oferi neamului omenesc mari binefaceri, întrucât, prin natura lor, rețelele mass-media au rolul de a contribui la îmbogățirea sufletelor și la răspândirea împărăției lui Dumnezeu. Prin menirea lor de a răspândi adevărul pentru binele oamenilor, mass-media constituie o forță și un imens potențial.

Pr. Iulian Robu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 mai: Bacău: Simpozion pentru operatorii mass-media


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat