Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Olimpiada de religie, faza diecezană

Sâmbătă, 11 mai 2013, a avut loc la Școala Gimnazială "Constantin Platon" din Bacău, etapa interjudețeană a Olimpiadei de religie romano-catolică pentru elevii claselor V-VI, la care s-au calificat 77 elevi din toată Dieceza de Iași.

Îmbrăcată în haine de sărbătoare școala și-a deschis porțile pentru toți aceia care, dintre toate câte puteau face, au ales să participe la olimpiada de religie și la concursul de desene.

Cu multe emoții, elevii deja pregătiți au sosit dis de dimineață fie mai de departe - Huși, Iași, fie mai de aproape - Roman, Onești, Bacău, însoțiți de profesorii lor au fost îndrumați spre sălile de clasă, dar nu înainte de a fi încurajați cu multă bucurie de inspectorul școlar diecezan, pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., care le-a transmis elevilor salutul și binecuvântarea din partea PS Petru Gherghel, episcopul de Iași, și a PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași care este și responsabilul cu învățământul religios în cadrul Conferinței Episcopilor din România. Au intervenit și inspectorul zonal de religie romano-catolică, pr. Lucian Adam, și directorul școlii, doamna Manuela Neculce.

După susținerea examenului de către copii, toată lumea, elevi și profesori au putut vedea și expoziția de desene Să trecem pragul speranței, realizată cu lucrări ale elevilor de toate vârstele, cele mai reușite, originale lucrări au fost apreciate cu câte o diplomă.

Munca deopotrivă a elevilor, profesorilor, familiilor, dar și a preoților din comunitățile din care provin elevii, a efortului tuturor, a fost concretizată prin obținerea unor rezultate deosebite: 6 note de 10,00; 9 între 9,50 - 9,99; 12 note între 9,00 - 9,49; 6 note între 8,50 - 8,99; 12 note între 8,00-8,49.

Pentru toți a fost o experiență unică: unii au crescut spiritual, alții și-au făcut prieteni; pentru unii a fost o vitamină pentru suflet, pentru alții o îmbogățire, dar pentru toți o mare bucurie ...

Pr. Lucian Adam

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 mai: Bacău: Olimpiada de religie, faza diecezană


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat