Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Consfătuirea semestrială a directorilor din grădinițele confesionale ale Episcopiei Romano-Catolice de Iași

Ancorați, cu sau fără voia noastră, într-o realitate din care parcă am vrea să evadăm, plini de preocupări și griji, ne oprim uneori pentru a vedea dacă drumul pe care mergem este cel bun. Asta pentru că există în noi dorința sinceră de a ne îndeplini cu seriozitate și așa cum se cuvine datoriile zilnice. Acesta a fost și motivul pentru care în ziua de vineri, 3 mai 2013, în Grădinița "Sfânta Ana" din Săbăoani, s-a desfășurat consfătuirea semestrială a directorilor și a responsabililor din grădinițele confesionale ale Diecezei Romano-Catolice de Iași. Această consfătuire a fost inițiativa Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli cu acordul și colaborarea tuturor grădinițelor.

Ne-am oprit în această zi timp de câteva ore pentru a fi împreună cu cel care ne coordonează în numele oficiului, pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan, și cu cea care, ca o mamă grijulie, ne adună pentru a ne da sfaturile și îndrumările atât de necesare în misiunea noastră - educatoarea Carmen Nedelcu, expert școlar al Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli.

De această dată, tema consfătuirii a fost "Managementul calității reflectat în calitatea activității din grădiniță și a documentelor școlare". A fost o întâlnire organizatorică și de analiză cu privire la bunul mers al activității manageriale care se desfășoară în fiecare grădiniță.

În ordinea de zi au fost cuprinse următoarele teme:

  1. Rugăciune

  2. Concluzii privind calitatea documentelor prezentate la întâlnirea cu directorii din 9-10 noiembrie 2012.

  3. Concluzii pe baza rapoartelor în urma inspecției MEN în grădinițele particulare din județele Bacău și Neamț.

  4. Reorganizarea activității grădinițelor confesionale conform recomandărilor MEN.

  5. Participarea cadrelor didactice desemnate la cursul de formare POSDRU 55668 "Sprijin pentru unitățile școlare în implementarea manualului de evaluare internă a calității educației".

  6. Diverse

După deschiderea consfătuirii realizată de pr. Iosif Bisoc, OFMConv., au fost luate pe rând fiecare dintre temele propuse în ordinea de zi și ne-au fost explicate de către doamna Carmen Nedelcu. În urma explicațiilor date și a discuțiilor purtate am conștientizat încă o dată importanța realizării unui management eficient și a unei educații de calitate în grădinițele noastre. Am decis continuarea unui parcurs educațional împreună, uniți sub același oficiu, conduși și îndrumați de oameni cu experiență dispuși să ajute.

Conștienți că nimic nu putem face singuri ne vom lăsa ghidați în continuare în misiunea noastră mai ales de Cristos - Educatorul prin excelență, dar și de oamenii pe care tot el a decis să îi trimită pentru a ne ajuta.

Mulțumim celor care au făcut posibilă această consfătuire și mai ales acelora care au oferit cu generozitate din cunoștințele și timpul lor și altora care s-au arătat dornici să învețe. Dumnezeu să răsplătească eforturile fiecăruia!

Prof. Daniela Andrieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 mai: Săbăoani: Consfătuirea semestrială a directorilor din grădinițele confesionale


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat