Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma - Grotte Celoni: hramul comunității române

Duminica, 5 mai, românii catolici din Roma-Grotte Celoni l-au sărbătorit pe fericitul Ieremia, patronul comunității. Celebrant principal a fost pr. Isidor Iacovici, parohul comunității, iar predicator a fost pr. Vasile Petrișor, aflat la studii la Roma.

Fericitul Ieremia este primul fericit român declarat de către Biserică, de aceea, în general, românii catolici de pretutindeni l-au ales ca patron și-l venerează ca atare, mai ales că la rândul său a făcut experiența emigrării, alegând să meargă "în Italia, unde există călugări sfinți". Întreaga viață și-a dedicat-o bolnavilor, așa încât, încă de la moarte a fost considerat ca sfânt.

Li s-au alăturat celebrantului principal și predicatorului și pr. Mihai Afrențoaie OFMConv ca și pr. Felician Tiba, iar la spovezi a fost pr. Ciprian Bejan-Piser.

Ca la orice hram, credincioșii au participat în număr mare, plini de entuziasm, s-au spovedit, s-au împărtășit și s-au bucurat împreună de mijlocirea patronului comunității care, așa cum spunea părintele predicator, "a știut să împartă, să se dăruiască, să iubească, și astfel și-a dăruit viața lui Dumnezeu fără rezerve. Când oamenii vor învăța să dăruiască mai departe ceea ce au primit, a mai spus predicatorul, atunci și omenirea va arăta altfel; va fi mai bună, mai iubitoare și va manifesta cu adevărat iubirea și milostivirea lui Dumnezeu care se dăruiește în Fiul său, Isus Cristos.

În cuvântul de final, la rândul său, pr. Isidor Iacovici i-a încurajat pe credincioși să privească fără rezerve la Cristos prin mijlocirea "conaționalului nostru, pentru că cine te înțelege mai bine, dacă nu cel are a făcut deja experiența pe care o facem noi".

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 mai: Roma - Grotte Celoni: hramul comunității române


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat