Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Torino (IT): Celebrarea sfântului Mir în comunitatea română

În comunitatea catolică română din Torino, 91 de copii și tineri au primit sacramentul Mirului din mâinile PS Aurel Percă, duminică, 26 mai 2013. Au fost prezenți peste 1.000 de credincioși, mulți fiind nevoiți să stea afară, pentru că biserica a devenit neîncăpătoare pentru această sărbătoare.

Comunitatea catolică română din Torino, duminică, 26 mai, a trăit o zi de mare sărbătoare, deoarece 91 de copii și tineri au primit sacramentul Mirului, pentru a deveni mărturisitori ai lui Cristos în lume. Aceștia, timp de un an de zile, s-au pregătit studiind catehismul și Sfânta Scriptură, pentru a înțelege prezența misterioasă și salvatoare a Duhului Sfânt. La atmosfera de sărbătoare a contribuit și corul comunității, care a susținut cântarea la Liturghie.

La ora 8.30 PS Aurel Percă a celebrat o Liturghie pentru aproximativ 400 de credincioșii, care nu au putut participa la Liturghia Mirului, apoi biserica a fost arhiplină, peste 1.000 de credincioși din Torino și din împrejurimi s-au strâns în jurul episcopului Aurel Percă, venit din România însoțit de pr. Felix Măriuț. Pe lângă pr. Gelu Miclăuș, responsabilul comunității române din Torino, în altar au fost prezenți și pr. Iulian Farțade, vicar la Domul din Torino și preot colaborator la comunitatea română, pr. Lucian Avădăni, responsabil pentru credincioșii români din Dieceza de Alba. Spre sfârșitul sărbătorii s-au asociat și preoții Petre Antica Felician, care activează în dieceza vecină, Suza, și pr. Iulian Herciu, preot român, încardinat în Arhidieceza de Torino.

În după-amiaza aceleeași zile, PS Aurel l-a vizitat pe pr. Iosif Matei, preot al Diecezei de Iași, care este bolnav și este în îngrijire în casa Surorilor Misionare ale Pătimirii lui Isus, în localitatea Villanova.

A doua zi, 27 mai, PS Aurel a avut o întâlnire cu Preasfințitul Cesare Nosiglia, episcopul de Torino, care a avut cuvinte de laudă la adresa preoților români care lucrează pentru credincioșii români și pentru cei italieni, printre altele scoțând în evidență participarea numeroasă la Liturghie și exemplul de credință pe care îl dau în Torino. Episcopul auxiliar de Iași s-a arătat dispus să susțină mai departe comunitatea română.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 mai: Torino (IT): Celebrarea sfântului Mir în comunitatea română


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat