Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Bucură-te, Marie

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Bucură-te, Marie, scrisă de pr. Claudiu Dumea. Cartea apare în colecția Spiritualitate, formatul 14x20, are 76 de pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 8 lei.

În situația, din ce în ce mai dominantă, a desacralizării lumii contemporane, imperativul re-evanghelizării, accentuat atât de mult de fericitul Papă Ioan Paul al II-lea și de Papa Benedict al XVI-lea, se impune numaidecât. Fără îndoială, șoaptele și îndemnurile Duhului Sfânt sunt realități prezente în Biserica creștină, în diferite feluri.

Una dintre inițiativele care să conducă la o trăire mai adâncă a mesajului evanghelic în zilele noastre ar putea fi, fără îndoială, conștientizarea creștinilor despre importanța devoțiunii față de sfânta Fecioară Maria. Sfântul German (634-733), patriarh de Constantinopol, pe care nu demult l-am sărbătorit (28 mai), scria în acest sens: "Precum respirația este semn că cineva nu este mort, ci se mai află încă în viață, tot așa și cinstirea Maicii Domnului este un veritabil semn că cineva nu este mort sufletește, ci trăiește o viață supranaturală".

Același lucru dorește să ni-l transmită și părintele Claudiu Dumea, prin cartea "Bucură-te, Marie", pe care o prezentăm cititorilor noștri. Autorul, luând fiecare articol al acestei frumoase rugăciuni și explicându-l, dorește să scoată în evidență atât frumusețea și eficacitatea ei, cât și importanța venerației față de sfânta Fecioară, mai ales prin recitarea acestei rugăciune.

Rugăciunea "Bucură-te, Marie" are două părți. Prima parte, de origine biblică, cuprinde un dublu salut, relatat de evanghelistul Luca: salutul îngerului Gabriel - "Bucură-te, cea plină de har, Domnul este cu tine" (Lc 1,28), și salutul Elisabetei - "Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul trupului tău" (Lc 1,42). A doua parte a fost adăugată mai târziu, mai exact, la Conciliul din Efes (431), care a confirmat, împotriva lui Nestoriu, faptul că Fecioara Maria este Mama lui Dumnezeu (dogma Theotokos).

Lucrarea se deschide cu un capitol intitulat "Numele Mariei", în care autorul prezintă câteva date generale legate de această rugăciune (structura ei, diferitele formulări în decursul istoriei etc.), și câteva date legate de originea numelui Maria. Cele 7 articole expuse de autor se prezintă sub forma unor meditații sau reflecții pe această temă, care includ atât aspecte istorice sau lingvistice (explicarea etimologică a unor termeni), cât și aspecte spirituale.

Recomandăm aceste frumoase reflecții tuturor celor care vor să aprofundeze această rugăciune mariană, precum și celor care respectă, venerează, îndrăgesc numele Mariei, nume care, după părerea multor teologi, are o energie, o forță supranaturală atunci când este rostit cu dragoste și pietate în rugăciune.

Laurențiu Turbuc

* * *

Bucură-te, Marie,
Claudiu Dumea, Ed. "Sapientia", 2013, ISBN 978-606-578-098-9, 14x20, 76 p., 8 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat