Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Procesiune solemnă de Joia Verde

Solemnitatea Trupul și Sângele Domnului a fost marcată joi, 30 mai 2013, la Bacău, printr-o celebrare euharistică deosebită, urmată de o procesiune euharistică pe străzile orașului. Au participat numeroși preoți, seminariști, tineri, copii, și un număr mare de credincioși. Fanfara militară a făcut sărbătoarea mai frumoasă și dat un farmec deosebit celebrărilor.

Sfânta Liturghie de la ora 18.00 a fost prezidată de pr. decan Isidor Dâscă. Părintele predicator Cătălin Farcaș a arătat cât de mare este iubirea lui Isus care a ales să rămână mereu cu noi.

Această minunată sărbătoare, Trupul și Sângele Domnului, numită și Joia Verde, reia evenimentul din Joia Mare, când la Cina de Taină Isus Cristos a înființat sfânta Euharistie și sfânta Preoție. Numai că de această dată, preasfântul sacrament este purtat în procesiune pe străzile noastre. Procesiunea la Bacău a fost formată din crucea procesională, icoane, seminariști, ministranți și copii, preoți, baldachinul cu preasfântul sacrament, fanfara, corul și mulțimea credincioșilor. Procesiunea a fost o mărturie de credință în prezența reală a lui Cristos în sacramentul sfintei Euharistii.

Cristos euharisticul, purtat pe străzile orașului, a fost aclamat cu multă venerație de toți credincioșii. Copiii care în ultimii trei ani au primit Prima Sfântă Împărtășanie au aruncat flori în fața preasfântului sacrament, purtat în procesiune de părintele decan Isidor Dâscă.

La sfârșitul acestei minunate mărturii de credință, pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, a mulțumit tuturor celor care au participat la această celebrare, amintind că în primul rând trebuie să îi fim recunoscători lui Dumnezeu, fără de care nimic bun nu ar exista.

Particip în ultimii ani cu o deosebita bucurie la această procesiune și în fiecare an capăt o mai mare încredere în Dumnezeu care nu ne-a abandonat, ci din iubire a rămas cu noi în sfânta Euharistie.

Alexandru Balint

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 mai: Bacău: Procesiune solemnă de Joia Verde


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat