Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Concert coral dedicat Fecioarei Maria: Tota Pulchra es, Maria!

Duminică, 26 mai 2013, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, corul de tineri "Juvenes Ecclesiae" a susținut un concert intitulat Tota Pulchra es, Maria! și dedicat Sfintei Fecioare Maria.

Muzica este, prin excelență, un mod de exprimare, arta sufletului. Fie că purtăm în inimi suferințe, fie bucurii, muzica este cea care ne alină. Dragostea pentru frumos i-a încurajat pe tinerii corului "Juvenes Ecclesiae" să pună la picioarele Mamei cerești toată admirația și recunoștința ce i-o poartă.

"Răsai asupra mea", poezia ce-i aparține marelui nostru poet Mihai Eminescu, a deschis seara de rugăciune găzduită de corul "Juvenes Ecclesiae", pentru ca, mai apoi, alături de instrumentiștii: vioară - Adriana Patraș și orgă - Octavian Bișoc, și de soliștii Luiza Torboli, Liviu Muntean și Georgiana Brudaru, cei care au avut șansa să se afle în catedrală sau în fața computerelor (urmărind transmisiunea video prin internet), au putut asculta lucrări de Constantinescu, Bach-Gounod, Caccini, Luzzi, Frisina, Rosini, Schubert, Cherubini, Mascagni și Boroni.

Cuvintele părintelui Iosif Dorcu, "Mariei nu-i vom cânta niciodată îndeajuns", reprezintă o adevărată motivație ce stă în spatele muncii coriștilor, dar și a dirijorului Maximilian Husaru, care este și formatorul acestui grup coral. Concertul dedicat Mariei a fost pentru ei toți și pentru fiecare în parte o mulțumire deosebită pentru grija pe care aceasta ne-o poartă și pentru ajutorul pe care ni-l oferă necontenit.

"Cântarea, care a fost de fapt o rugăciune, ne-a dus cu gândul către cer. Pentru că acolo cântă îngerii, și acolo e și Maica Domnului. În seara aceasta, în catedrală, am avut-o pe Maria și îngerii care cântă. Am avut un colț de paradis", a afirmat părintele Iosif Dorcu, parohul comunității. Acesta a apreciat talentul "creatorilor de frumos, fabricanților de artă, iubitorilor de armonie", și le-a mulțumit pentru dăruirea cu care au cântat și i-au dus pe toți cei prezenți acolo "în cer, lângă Maria".

Raluca Cocuț

* * *

Înregistrarea video a concertului poate fi urmărită aici: Iași (catedrală): Concert "Juvenes Ecclesiae" dedicat Fecioarei Maria (26 mai)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 mai: Iași: Concert coral dedicat Fecioarei Maria: Tota Pulchra es, Maria!


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat