Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși - Corni: Prima Sfântă Împărtășanie

Duminică, 26 mai 2013, Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși a fost în sărbătoare. Douăzeci de copii l-au primit pe Isus Euharisticul în sufletul și în inima lor.

Pentru a-l primi cu vrednicie pe Isus Cristos prezent în sfânta Împărtășanie, sâmbătă, 25 mai, copii au făcut și prima Spovadă din viața lor.

După o perioadă intensă de pregătire, de muncă și de efort din partea copiilor cât și din partea celor implicați în pregătirea lor, a sosit și ziua mult așteptată. Începând cu ora 10, copiii, îmbrăcați în haine de sărbătoare, au început să apară unul câte unul, însoțiți de părinți, nași, rude, prieteni și invitați.

Sărbătoarea a început cu procesiunea din fața parohiei, unde copii însoțiți de părinți și de părintele paroh Benone Butacu au plecat spre biserică. La intrarea în biserică procesiunea a fost întâmpinată de credincioșii comunității și de corul care cânta "Fericită-i ziua aceasta".

Ajungând în fața altarului, părinții i-au prezentat lui Isus pe copii și câte o lumânare în semn că și-ar dori ca ai lor copii să fie mereu o lumină aprinsă în această lume.

La începutul sfintei Liturghii copii au primit din partea părintelui paroh Benone Butacu un cuvânt de încurajare și de mulțumire. În cadrul sfintei Liturghii, candidații la Prima Împărtășanie au citit lecturile, au recitat intențiile la rugăciunea credincioșilor și au adus darurile la altar.

Predica părintelui Benone Butacu ne-a înălțat sufletul către Isus. Copiii plini de emoție au răspuns la câteva întrebări. În cadrul predicii părintele a vorbit despre importanța Euharistiei în viața familiei creștine și rolul important pe care îl au părinții în viața de credință a copiilor lor.

Cu câteva zile înainte de acest eveniment copiii au așternut pe hârtie unele dorințe pe care Isus să le îndeplinească. Aceste dorințe au fost citite în timpul predicii fapt ce a crescut și mai mult emoția văzând cum copii și-au dorit sănătate pentru cei din jurul lor, ajutor pentru persoanele aflate în dificultate materială și spirituală, pentru ajutor la învățătură și pace în lume și în țară.

Momentul cel mai important a fost cel al împărtășirii copiilor cu trupul și sângele lui Isus.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele Benone a mulțumit lui Dumnezeu pentru acești minunați copiii, viitorul și speranța Bisericii, și i-a îndemnat să aibă grijă ca sufletele lor să fie mereu curate pentru a-l primi cât mai des pe prietenul lor și al tuturor Isus Cristos. De asemenea, copii i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru darul pe care l-au primit.

Ceremonia s-a încheiat la sala de cateheză unde copii au servit o gustare și au primit o amintire de la acest eveniment.

Gabriela Popescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 mai: Huși - Corni: Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat