Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: Vizita episcopului Petru Gherghel la comunitatea românilor catolici

Duminică, 26 mai 2013, în sărbătoarea Preasfintei Treimi, comunitatea catolică românească din Ladispoli (Italia) și împrejurimi a avut marea bucurie de a-l avea în mijlocul ei pe episcopul Diecezei de Iași, Mons. Petru Gherghel.

PS. Petru, aflându-se la Roma cu ocazia celui de-al XX-lea consiliu pontifical pentru emigranți (22-24 mai), dar și pentru a-i aduce un omagiu deosebit, la Academia României din Roma, episcopului martir de Iași Anton Durcovici (23 mai), la 125 de ani de la nașterea sa, a ținut să fie prezent și în mijlocul comunității noastre din Ladispoli.

Prezența sa surpriză în mijlocul nostru a adus mare bucurie întregii comunități, începând în primul rând de la copiii care au primit anul acesta prima sfântă Împărtășanie și până la cei mai mari.

Cântarea Ecce sacerdos magnus a deschis procesiunea pentru sfânta Liturghie solemnă de la ora 9.15, la care au concelebrat pr. Adrian Chili, parohul acestei comunități, și pr. Marius Ciobanu, fiind în același timp disponibil pentru spovezi pr. Marius Vătămănelu.

În cuvântul de învățătură rostit de PS Petru Gherghel, credincioșii au putut auzi referințe la viața plină de credință și martiriu a episcopului martir Anton Durcovici, cât și cuvinte de încurajare pentru noi, cei care suntem emigranți în aceste zone. Știind că nu ne este ușor a sta departe de casă și de cei dragi a spus că ne așteaptă pe toți cu bucurie și cu brațele deschise să ne reîntâlnim acasă.

Vorbind despre sărbătoarea de astăzi a subliniat că Preasfânta Treime este unul din cele mai mare mistere de credință pe care le avem și de care își aduce aminte cu bucurie încă de când era copil. Și pentru ca noi să înțelegem mai bine acest mister de credință a subliniat că trebuie să apelăm mereu la acest minunat Dumnezeu pe care îl avem, ca de la el să înțelegem iubirea și comuniunea de care avem nevoie mai ales în viața de familie și comunitate.

Prezentând darurile la altar, copiii au dorit să sublinieze faptul că împreună cu acestea ei se încredințează Domnului pe ei înșiși cu familiile lor, pentru a fi mereu ocrotiți de brațul puternic al lui Dumnezeu.

După rugăciunea de la împărtășanie, pr. Adrian Chili a mulțumit PS Petru Gherghel, în numele întregii comunități, pentru bucuria imensă pe care ne-o face ori de câte ori este prezent în mijlocul nostru, dorindu-i multă sănătate și putere în conducerea turmei sale, împrăștiată și prin aceste locuri. Înainte de binecuvântarea finală, întreaga comunitate împreună cu episcopul Gherghel, s-a rugat lui Dumnezeu Treime pentru beatificarea episcopului martir de Iași, Anton Durcovici.

După celebrare, PS Petru a dorit să mai stea de vorbă cu credincioșii despre problemele și dificultățile pe care le întâmpină aici, încurajându-i personal și întărindu-i în credință.

Simona & Antonina

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 mai: Ladispoli: Vizita episcopului Petru Gherghel la comunitatea românilor catolici


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat