Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: "Cu Duhul Sfânt în sesiune!" - adorație euharistică

În seara zilei de vineri, 24 mai 2013, în catedrala romano-catolică "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, a avut loc o oră de adorație cu expunerea preasfântului sacrament pentru a-l invoca pe Duhul Sfânt să reverse darurile sale peste cei care în această perioadă au de susținut examene.

Momentul de adorație a fost organizat de către Asociația Studenților Catolici din Iași (ASCI), împreună cu un grup de tineri din Butea, seminariștii de la mănăstirea "Don Orione" din Iași, fiind susținuți de parohia gazdă, "Adormirea Maicii Domnului".

La acest moment au participat un număr impresionant de studenți care și-au manifestat din plin dorința de a-l invoca pe Duhul Sfânt la începutul sesiunii. Tinerii au participat în mod activ la această oră de adorație având posibilitatea de a anima momentul prin cântările expuse și meditând asupra textelor compuse de câțiva dintre ei. Alături de studenți au participat cinci preoți și câteva persoane consacrate.

Tinerii au trăit fiecare clipă a rugăciunii avându-l prezent pe Isus în preasfântul sacrament, astfel s-au lăsat eliberați de problemele și grijile specifice vârstei, dar mai ales s-au eliberat de tensiunea acestei perioade premergătoare examenelor.

Aducem mulțumiri în primul rând lui Dumnezeu că ni l-a dăruit pe Duhul Sfânt, apoi fiecărei persoane care a răspuns acestei invitații de a ne ruga împreună. Dorim ca această oră de rugăciune să aducă roade în viețile studenților și fie ca Duhul Sfânt să-i lumineze pe fiecare în parte pentru a obține rezultatele dorite.

Câteva impresii din partea studenților

"Atmosfera familială, armonia cântecelor și textele profunde au făcut ca această oră de adorație să fie cu adevărat specială. Felicitări mai ales acelora care s-au implicat și au dat tot ce-i mai bun mai ei pentru ca noi să putem sta sub privirea lui Isus. Cred că fiecare tânăr care a fost aseară la catedrală, își mai dorește adorații asemănătoare. Îmi doresc ca Duhul Sfânt să lucreze mereu în noi, pentru a ne îndemna să-l adorăm cât mai mult pe Dumnezeul nostru". (Andra Danci - Facultatea de Litere)

"Într-o perioadă în care suntem cu totul zbuciumați, o perioadă în care timpul ni se pare că se scurge mai repede decât de obicei, că nu avem timp să învățăm, că nu suntem capabili... în astfel de momente trebuie să ne oprim din orice activitate. Rareori ne gândim să-l adorăm pe Domnul în astfel de momente. Ne gândim doar să cerem, să cerem și poate să mulțumim dacă primim ajutorul cerut. Dar rareori ne oprim în fața lui doar spunându-i că-l iubim. La adorația de vineri seară la asta am fost invitați, iar eu asta am făcut. Am lăsat totul deoparte și am privit cu iubire la Dumnezeu și am încercat, prin cuvintele rostite și prin cântecele intonate [chiar și cu vocea mea) să-i spun cât de fericită sunt în prezența lui și cât de dor îmi fusese. Am fost mulți studenți, câțiva panicați probabil de apropierea finalului, care l-am preamărit pe Domnul, am simțit o bucurie imensă să mă aflu printre ei! Dacă noi îl iubim pe Isus, imaginați-vă cât ne iubește Tatăl! Pace și bine!" (Rodica Budău - Facultatea de Drept)

"Unde doi sau trei se aduna în numele meu, sunt prezent și eu în mijlocul lor". O oră de adorație, în care, fiecare dintre noi și în același timp în comuniune, ne-am apropiat de Dumnezeu. Ne-am apropiat prin cântec, prin rugăciune și prin momente de reculegere. O oră de adorație în care nu am făcut altceva decât să fim doar ai lui trup și suflet în casa sa pentru a-i aduce laudă și cânt. Prin această oră de adorație, Dumnezeu, ne-a oferit, pacea și liniștea sufletească dar și siguranța că nimic rău nu ni se poate întâmpla atunci când suntem în prezența lui, când îl acceptăm în inimile noastre". (Eduard Andrieș - Facultatea de Fizică)

Pr. Pavel Beșleagă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 mai: Iași: "Cu Duhul Sfânt în sesiune!" - adorație euharistică


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat