Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Concert Stradivarius în biserica "Sfinții Petru și Paul"

Joi, 23 mai, la ora 20.00, biserica catolică "Sfinții Petru și Paul" din Bacău a primit vizita renumitei viori Stradivarius. A concertat Alexandru Tomescu.

Acest violonist face parte din stirpea nobilă a artiștilor care se simt acasă și pe marile scene ale lumii, dar și alături de publicul românesc din toate colțurile țării. Ca și alți muzicieni de elită, el cinstește școala muzicală românească, făcând o strălucită pledoarie muzicală cu fiecare concert.

Anul acesta, Turneul Național Stradivarius a fost pus sub semnul muzicii lui Bach, o muzică de extracție divină, luminoasă, senină care îndeamnă la o pace profundă, înțeleaptă atât cu lumea interioară cât și cu cea din afară. O muzică pură și imaterială, care emană lumină și e un prilej de meditație existențială, un izvor de bucurie a simplității și serenității.

Pentru Alexandru Tomescu, cele Șase Sonate și Partite pentru vioară solo reprezintă Biblia violoniștilor. Turneul său reprezintă o ofrandă adusă sacrului, căci cele 12 concerte s-au desfășurat în incinte pline de spiritualitatea divină.

Includerea Bacăului între aceste 12 locații este onorantă și subliniază poziția centrală în viața comunității a bisericii "Sfântul Petru și Paul". Prin arhitectură, prin acustica specială, prin deschiderea către evenimente culturale și desigur prin viața creștină de zi cu zi, biserica este un pol și un reper de maximă vitalitate.

Valoarea extraordinară a lui Alexandru Tomescu este evidențiată de onoranta misiune de a cânta la singura vioară Stradivarius din România. Nici astăzi nu sunt deslușite toate secretele fabricației acestor minunate viori care poartă numele lutierului Antonio Stradivari.

Maratonul de două ore și jumătate, de la ora 20.00 la 22.30, al solistului a pus în valoare atât măiestria compozitorului cât și arta completă, tehnica de rafinată virtuozitate a acestuia.

Mulțumiri vii atât interpretului cât și a gazdelor acestui concert memorabil, unul din cele mai importante din acest an.

Radu Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 mai: Bacău: Concert Stradivarius în biserica "Sfinții Petru și Paul"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat