Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": A apărut cartea Demnitatea copilului

Anton Moisin, Elisabeta-Dunca Moisin, Octavian Moisin propun cititorilor cartea Demnitatea copilului, publicată la Editura "Presa Bună".

Copilul - declară autorul - indiferent că este doar conceput și încă nu s-a născut ori este născut dar e prunc sau la grădiniță ori școlar, tot persoană umană este, la fel ca un adult.

Demnitatea lui rezidă în faptul că este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, având un suflet nemuritor. Nu mărimea trupului conferă omului demnitatea esențială, nici vârsta, nici nașterea, ci sufletul creat direct de Dumnezeu. De aceea, copilul este demn de iubire.

Astăzi însă, la noi și aiurea, societatea alunecă tot mai grav, cum s-a arătat și de către Biserică, de la "civilizația iubirii" la "civilizația morții". Este de ajuns să dăm un exemplu: în ultimele două decenii s-au săvârșit în țara noastră multe milioane de avorturi, adică tot atâtea crime.

Ce sfidare mai mare la adresa demnității copilului (fie el și nenăscut) poate fi decât aceea de a-l rupe în bucăți de viu și a-l arunca la gunoi?

Dar eliminarea "embrionilor supranumerari" prin RUAM? Și multe altele, care sunt tratate în prezenta lucrare, concis și pe înțelesul tuturor credincioșilor, pentru ca toți să evite asemenea greșeli. Ideile de mai sus sunt doar câteva idei care îl incită pe cititor să citească și să-și însușească principiile morale fundamentale privitoare demnitatea embrionului uman care este o persoană încă de la concepere și, în consecință, are aceeași demnitate ca omul născut.

Cartea cuprinde șapte capitole în care se tratează despre probleme actuale cum sunt demnitatea ființei umane, practici anticoncepționale, avortul chirurgical, embrionul uman dar și câteva metode de avort prin care se încalcă demnitatea copilului nenăscut.

Cosmin Croitoru

* * *

Demnitatea copilului
Anton Moisin, Elisabeta-Dunca Moisin, Octavian Moisin, Ed. "Presa Bună", 2013, ISBN 978-606-8116-29-7, 14x21 cm, 60 p., 5 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat