Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Comănești: Peregrinatio Mariae

Parohia Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Comănești a fost gazda icoanei de la Cacica în perioada 19-22 mai 2013.

Comunitatea de catolici din Comănești s-au adunat duminică, 19 mai 2013, în fața bisericii, cu inima vibrând de emoție și nerăbdare pentru a întâmpina icoana sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Icoana a sosit în jurul orei 18.00.

Programul celebrărilor din aceste zile a constat în recitarea sfântului Rozariu zilnic la ora 11.00, urmat de un moment de adorație euharistică. De asemenea, în fiecare seară s-a celebrat sfânta Liturghie la ora 18.00. În fiecare seară au fost predicatori care le-au vorbit credincioșilor despre rolul sfintei Fecioare Maria în viața noastră.

O seară deosebită a fost cea de marți, 21 mai, când după sfânta Liturghie toți cei din biserică am pornit în procesiune pe străzile orașului. A fost un moment deosebit să vezi mărturisirea de credință a celor care au participat la procesiune. Pe toată durata procesiunii ei au cântat și s-au rugat sfintei Fecioare pentru ei, pentru cei dragi ai lor, vii sau răposați, și pentru binele orașului și al locuitorilor săi.

În toate aceste zile celebrările liturgice au fost animate de corul Parohiei.

Biserica a fost deschisă tot timpul pentru cei care doreau să intre și să-i prezinte sfintei Fecioare cererile personale. Au fost numeroși cei care s-au apropiat în aceste zile de Mama noastră cerească, iar printre ei s-au aflat și grupuri de copii și tineri care au venit în mod organizat de la școală pentru a se ruga Măicuței noastre.

Despărțirea de icoana de la Cacica a fost un moment aparte. Cu toții simțeau parcă o strângere de inimă că trebuie să plece, dar totodată cu toții erau fericiți că ea a fost în mijlocul lor pentru câteva zile. Având în suflet astfel de sentimente contrare cei prezenți i-au prezentat sfintei Fecioare încă odată rugăciunile lor, după care au însoțit icoana până la mașina care a dus icoana înapoi la Cacica, urmând ca de acolo să meargă în localitatea Talpa.

Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-22 mai: Comănești: Peregrinatio Mariae


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat