Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pașcani: Exerciții spirituale pentru cercetași

Cristos a înviat și vrea să își petreacă cât mai mult timp cu noi: așa că am luat inițiativă și am format un grup de 13 tineri cercetași din Pildești, Adjudeni și Valea Lupului și am plecat la Pașcani pentru a sta patru zile împreună cu Isus.

Ajunși la Pașcani am fost primiți cu căldură de părintele Antonio Elcio Aleixo, care ne-a găzduit în perioada 11-14 aprilie 2013, în Mănăstirea Cavanis. Aceste zile meditative ne-au ajutat foarte mult, au fost un medicament pentru sufletele noastre, ajutându-ne să ne apropiem mai mult de Dumnezeu.

Părintele Elcio cu mare bucurie ne-a ținut patru meditații, tema principală fiind rugăciunea, explicându-ne că aceasta se maturizează cu timpul și fără ea nu putem fi împliniți. Pe parcursul acestor zile am avut parte și de unele activități, cum ar fi "Drumul spre Emaus" pe parcursul căruia ne-am gândit la locul lui Dumnezeu în viața noastră totodată ajungând să ne cunoaștem aproapele. O altă activitate a fost "Calea luminii" care ne-a oferit ocazia de a retrăi cu mare bucurie momentele în care Isus glorios s-a arătat apostolilor și altor persoane și unde toți, cu o lumânare în mână, ne-am rugat lui Isus cel înviat.

Am rămas plăcuți impresionați de aceste zile. Fiecare participant s-a îmbogățit spiritual și ne-au împărtășit câteva impresii:

"Pe parcursul meditațiilor la care am participat am acumulat cunoștințe care ne-au îmbogățit spiritul și ne-am dat seama că fără rugăciune nu putem trăi. Iar Isus trebuie să ocupe primul loc în viața noastră" - au spus cei din Adjudeni.

"Exercițiile spirituale au reprezentat pentru noi o deschidere a sufletului, o pregătire spirituală mult mai amplă decât celelalte. Activitățile ne-au entuziasmat, ne-au oferit posibilitatea de a ne cunoaște și ne-au dat bucuria rugăciunii. Una dintre cele mai interesante teme care a derulat în cadrul meditațiilor din fiecare zi a fost rugăciunea și importanța ei în viața noastră. Prin aceste meditații și programe spirituale am învățat cum să ne maturizăm credința, lucru ce ne va fi folositor pentru a da mărturie și altor persoane. Mulțumim organizatorilor pentru aceste zile minunate care ne-am înviorat sufletul" - spun cei din Valea Lupului.

Aceste zile spirituale ne-au ajutat la pregătirea noastră în anumite activități, implicarea noastră în lucruri cu un scop pentru a da roade cât mai bune. Am pus în valoare un lucru foarte important "Arta de a iubi se găsește în fiecare dintre noi și orice experiență se descoperă cu timpul, însă în momentul actual adolescența trebuie trăită cu intensitate și înțelepciune".

Ionela Bulai și Izabela Mărtișcă


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat