Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Sesiune extraordinară a Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli

Miercuri, 17 aprilie 2013, la sediul Episcopiei Romano-Catolice din Iași s-a desfășurat ședința extraordinară a Oficiului Pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli din Dieceza de Iași.

Sesiunea prezidată de pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan, a întrunit inspectorii zonali, experții școlari și responsabilul cu învățământul religios preșcolar din dieceză.

După momentul de rugăciune, pr. Iosif Bisoc a prezentat ordinea de zi:

  • statutul actual al profesorului de religie în contextul schimbărilor majore survenite în structura și viziunea învățământului românesc;

  • analiza olimpiadelor la disciplina religie, faza națională și faza interjudețeană;

  • conferirea missio canonica profesorilor de religie și obținerea acordului cultului profesorilor din învățământul confesional;

  • pelerinajul absolvenților claselor a XII-a (XIII-a) la sanctuarul marian de la Cacica, județul Suceava (27 aprilie 2013);

  • diverse aspecte ce vizează atât activitatea cadrelor didactice din învățământul religios din dieceză, cât și activitatea responsabililor și a inspectorilor școlari, membri ai oficiului.

Ne-am bucurat de salutul, de binecuvântarea și de încurajarea pe care Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași, le-a transmis membrilor oficiului și întregului corp profesoral al diecezei. Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, a onorat această întâlnire cu prezența sa și în luările de cuvânt excelența sa a mulțumit pentru întreaga activitate didactică, pedagogică, educativă, curriculară și extracurriculară desfășurată de dascăli. Totodată a răspuns și a lămurit unele aspecte care vizează bunul mers al activităților didactice.

În continuare, au fost parcurse punctele propuse în ordinea de zi, în conformitate cu planificarea acestei întruniri extraordinare determinate de schimbările survenite în demersul învățământului românesc actual. Pr. Iosif Bisoc a subliniat colaborarea și sprijinul pe care Episcopia de Iași, prin Preasfințitul Aurel Percă, le-a arătat în derularea proiectelor și acțiunilor propuse, în mod special cu ocazia desfășurării etapei naționale a Olimpiadei naționale de religie pentru cultul catolic de limbă română. Au fost stabilite coordonatele perioadei următoare până la sfârșitul anului școlar, accentul fiind pus pe informarea tuturor profesorilor, a părinților parohi, a reprezentanților inspectoratelor școlare despre calendarul activităților și țintele stabilite în cadrul oficiului.

Pr. Iosif Bisoc a apreciat efortul și implicarea cu devotament, dăruire, disponibilitate în activitățile desfășurate.

Următoarea activitate este reprezentată de faza interjudețeană a Olimpiadei de religie pentru clasele a V-a și a VI-a care se va desfășura la Bacău, în ziua de 11 mai 2013.

Prof. Fulvina Blânda


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat