Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Facultatea de Teologie Romano-Catolică la 10 ani de la înființare

Anul acesta Facultatea de Teologie Romano-Catolică a împlinit frumoasa vârstă de 10 ani de la înființare. La 6 aprilie 2013, mai mulți studenți în colaborare cu părinții profesori au organizat o mică sărbătoare pentru a-și exprima bucuria acestei aniversări.

La acest eveniment au fost invitați toți studenții care au absolvit atât studiile de licență cât și/sau cele de masterat, profesorii care au predat de-a lungul celor 10 ani, cât și toți ceilalți profesori titulari sau colaboratori.

La invitație au răspuns cu disponibilitate foști studenți din toate promoțiile.

Sărbătoarea a fost deschisă cu un moment de rugăciune în Amfiteatrul 14 al facultății, începând cu ora 10.00, după care pr. decan Emil Dumea a salutat și a urat bună revenire generațiilor anterioare de studenți, dar și tuturor celor prezenți. A urmat apoi o prezentare pe scurt a istoriei facultății de la înființare până la momentul actual și o prezentare a planurilor de învățământ caracteristic studiilor teologice.

După cuvântarea părintelui decan, a fost dat cuvântul absolvenților din fiecare promoție. Cei care au luat cuvântul și-au exprimat cu nemărginire entuziasmul și bucuria cu care au dat curs invitației pe care au primit-o, unii dintre ei au povestit câteva dintre cele mai frumoase amintiri din viața de student, alții au mărturisit cu lacrimi cât de multă bucurie, împlinire și emoție le-au oferit anii studenției.

Un alt prilej de comuniune și bucurie pentru toți cei prezenți, a fost reprezentat de sfânta Liturghie care a avut loc la ora 12.00, în catedrala romano-catolică "Adormirea Maicii Domnului" și a fost prezidată de Preasfințitul Aurel Percă împreună cu părinții profesori.

După celebrarea liturgică invitații și toți cei prezenți au putut împărtăși și povesti situații, evenimente și trăiri actuale și din trecut, servind o gustare la subsolul catedralei. Sărbătoarea s-a încheiat spre ora 14.00, toți cei care au fost părtași la sărbătoare au mulțumit și s-au salutat cu zâmbetul pe buze, exprimându-și dorința de a mai participa la astfel de întâlniri.

Sincere mulțumiri și recunoștință, în rugăciune și cânt, aducem lui Dumnezeu - el fiind ajutorul și sprijinul tuturor. Mulțumiri tuturor celor care au organizat această sărbătoare: profesori sau studenți, și tuturor participanților. Mulțumim de asemenea, colaboratorilor facultății și binefăcătorilor ei.

Violeta Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 aprilie: Iași: Facultatea de Teologie Romano-Catolică la 10 ani de la înființare


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat