Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio VaticanVatican: Primii pelerini din România la audiența generală a papei Francisc

La audiența generală de miercuri, 10 aprilie 2013, în Piața "Sfântul Petru", a luat parte și un grup de pelerini din România. Este vorba de participanții la pelerinajul unui grup de preoți și credincioși din Dieceza de Iași, organizat și condus de părintele Iulian-Eugen Kropp, cu ocazia Anului Credinței. Lor li s-au adăugat și alți preoți din Roma, precum și pr. Ionel Jicmon, capelanul comunității credincioșilor români romano-catolici din Zaragoza, Spania, și pr. Marcelin Rediu, asistent pastoral pentru comunitatea catolicilor români din Norvegia. Tot din România s-a aflat la audiența cu papa Francisc și un grup de preoți romano-catolici de limbă maghiară, între care parohul comunității din Chișineu-Criș, părintele Dan Groza.

Prezența pelerinilor români a fost menționată în cadrul audienței de speakerul în limba italiană.

După audiența la Sfântul Părinte, câțiva dintre pelerinii din România au făcut o vizită la redacția Programului Român Radio Vatican. Pentru ascultătorii acestui post de radio, trei dintre pelerini - pr. Iulian-Eugen Kropp, dl. Aurel Benedic de la Parohia "Sfântul Anton" din Constanța, și Iuliana Șmid din Rădăuți, au vorbit cu mare entuziasm despre bucuria întâlnirii cu Sfântul Părinte. La fel și părintele Dan Groza din Dieceza Romano-Catolică de Timișoara.

Părintele Iulian Kropp, responsabil cu pastorația pelerinajelor în Dieceza de Iași, a ținut să remarce faptul că a programat vizita la Roma sub pontificatul papei Benedict, cel care a proclamat Anul Credinței, dar că pelerinajul se desfășoară la începutul pontificatului papei Francisc, pe care îl consideră ca o sinteză, preluând ceva de la fiecare din predecesorii săi: bunătatea lui Ioan al XXIII-lea, înțelepciunea lui Paul al VI-lea, surâsul lui Ioan Paul I, milostivirea lui Ioan Paul al II-lea și dreptatea lui Benedict al XVI-lea.

Domnul Aurel Benedic din Constanța s-a arătat entuziasmat de apropierea de oameni a papei Francisc care dovedește mare sensibilitate față de cei bolnavi: trece ca și Isus printre ei și toți vor să-l atingă.

Tânăra Iuliana Șmid din Rădăuți a văzut în papa Francisc un om care inspiră încredere, care îi apropie pe tineri de Dumnezeu, trezind în ei speranță.

Părintele Dan Groza, parohul comunității romano-catolice din Chișineu-Criș, a văzut în papa Francisc o speranță pentru viitorul Biserică și reîntoarcerea oamenilor la Dumnezeu, păstor și turmă, începând de la cei mai săraci.

Știrea în format audio (mp3) poate fi descărcată de pe site-ul Radio Vatican dând clic aici.

Preluare și adaptare după Radio Vatican

* * *

Vatican: Audiența generală de miercuri, 10 aprilie 2013. Despre însemnătatea mântuitoare a Învierii


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat