Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Horgești: Vizita părintelui misionar Bartolomeu Blaj

În sărbătoarea Divinei Îndurări, duminică 7 aprilie 2013, în comunitatea catolică din localitatea Horgești a avut loc o Liturghie aparte, la ora 18.00, care a fost prezidată de părintele Bartolomeu Blaj, misionar în Ecuador, comunitatea "Sfântul Bartolomeu".

Părintele misionar a celebrat Liturghia în această comunitate, mulțumind credincioșilor pentru generozitatea lor pe care au demonstrat-o prin colectele pentru țările de misiune. Un alt motiv al prezenței sale a fost faptul că un seminarist din Parohia Horgești, Iosif-Claudiu Doboș, în acest an, când desfășoară anul pastoral, îl ajută pe părintele în misiunea din Ecuador.

La sărbătoare au participat un număr foarte mare de credincioși. Dar ei nu au venit cu mâna goală, ci au adus cu ei Cutiuțele speranței, cutiuțe pe care părintele paroh Emil Lucaci le-a oferit la începutul Postului Mare. În acest timp de pregătire fiecare persoană a strâns în cutie o sumă de bani destinată misiunilor. Cutiuțele au fost strânse și purtate în procesiune la ofertoriu, un semn de generozitate și fraternitate a credincioșilor față de frații creștini din țările de misiune.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Bartolomeu, care a încercat să întărească în sufletele credincioșilor încrederea în milostivirea lui Dumnezeu, dar și propria credință. Apoi a prezentat munca pe care o desfășoară în Ecuador și viața credincioșilor din acea zonă. Mesajul central al predicii a fost faptul că noi putem fi mai buni și trebuie să trăim cu mai mult entuziasm și bucurie viața pe care ne-a oferit-o Dumnezeu, fără să ne fie teamă să dăm mărturie despre credința noastră.

Comunitatea catolică din Horgești a trăit cu mult entuziasm celebrarea. Credincioșii au reușit să cunoască mai bine ce înseamnă un loc de misiune și rolul pe care îl are fiecare creștin, acela de a fi misionar prin mărturia propriei vieți de credință.

Sergiu Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 aprilie: Horgești: Vizita părintelui misionar Bartolomeu Blaj


 

lecturi: 3.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat