Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Zi plină de bucurie pentru tinerii din Acțiunea Catolică

Sâmbătă, 6 aprilie 2013, încă de la ora 8.30, tinerii din parohiile Barați, Bijghir, Faraoani, Fundu Răcăciuni, Mărgineni, Oituz, Ploscuțeni, Somușca, Bacău "Sfânta Cruce", Bacău "Sfântul Nicolae", Valea Mare, Valea Seacă, în număr de 170, au venit la oratoriul "Don Bosco" din Bacău pentru a se bucura împreună de învierea lui Cristos, cu prilejul întâlnirii zonale a tinerilor din Acțiunea Catolică, zona Bacău.

Zâmbetele de pe fețele tinerilor, bucuria revederii membrilor din celelalte parohii, au făcut ca această zi să fie frumoasă și rodnică.

La ora 9.30, împreună cu pr. asistent spiritual Gabriel-Iulian Robu, am început această zi cu rugăciunea membrului Acțiunii Catolice, după care a urmat momentul de formare, în care am avut ocazia, încă o dată, să aprofundăm motoul anului asociativ 2012-2013: "Redescoperim forța, frumusețea și bucuria credinței".

A urmat apoi pregătirea sfintei Liturghii, cu repetiție la cor și ocazie de spovadă. La ora 11.00, preoții prezenți la sărbătoare au celebrat sfânta Liturghie pentru noi. Celebrantul principal a fost pr. Marius Adam, cuvintele de învățătură ne-au fost adresate de către pr. Iosif Dămătăr. La ora 12.00 am servit prânzul, timp în care am legat prietenii, am cunoscut tineri din alte parohii.

După o pauză bine-meritată, a urmat momentul mult așteptat, și anume prezentarea momentelor artistice pregătite cu multa trudă de membri. Fiecare grup care a urcat pe scenă a știut să prezinte talentul pe care îl are de la Dumnezeu, într-un mod plăcut și entuziast, iar prezentatorii au dat un plus de culoare acestor momente.

Înainte de a pleca spre casele lor, tinerii au primit o diplomă de participare și au mulțumit lui Dumnezeu pentru minunata zi pe care ne-a dat-o. Rugăciunea de sfârșit a fost făcută de pr. Carmil Farțade. Apoi am putut vizita și expoziția despre Giulgiul din Torino de la oratoriu. Le suntem recunoscători părinților salezieni pentru ospitalitate.

Mulțumim Domnului pentru timpul petrecut împreună, pentru tot ce am învățat și zâmbetele sincere.

Olga Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 aprilie: Bacău: Zi plină de bucurie pentru tinerii din Acțiunea Catolică


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat