Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": A apărut Almanahul "Presa Bună" 2013

La Editura "Presa Bună" a apărut Almanahul "Presa Bună" 2013, care se deschide cu un "cuvânt înainte" al Preasfințitului Petru Gherghel, intitulat "Un nou program pastoral. Anul Credinței în familie".

"Almanahul «Presa Bună» - scrie Preasfințitul -, o publicație cu un lung parcurs în viața Bisericii locale, este și trebuie să fie o adevărată tribună de vestire a evangheliei, a credinței, prin multitudinea de date, de informații și, mai ales, de lecții de catehizare, de formare și de pregătire în domeniul practic al vieții creștine, o lumină pentru pașii noștri".

La rândul său, pr. Cornel Cadar, redactorul coordonator al almanahului, realizează în "Premisă" un bilanț al anului 2012 la nivelul Bisericii Universale și al Bisericii noastre locale, un an marcat de vizitele apostolice ale Sfântului Părinte, participarea acestuia la diverse întâlniri internaționale, iar la nivelul Bisericii locale, părintele redactor coordonator prezintă principalele evenimente care au marcat viața comunităților parohiale din Dieceza de Iași. Paginile celei de-a XXI-a ediții a Almanahului "Presa Bună" reiau teme inspirate din evenimentele importante ale anului 2012, precum "Anul Credinței și Familia în Dieceza de Iași", "Sinodul Episcopilor dedicat noii evanghelizări", "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic la Iași" și altele.

În cadrul rubricii "Istorie" este publicată continuarea lucrării lui Bonaventura Morariu, intitulată "Seria cronologică a episcopilor și prefecților apostolici ai Misiunii Fraților Minori Conventuali din Moldova (România) în secolul al XIX-lea" (traducere de pr. Iosif Agiurgioaei).

La fel de interesantă este și rubrica Statistici, întocmită în baza raportului Agenției Fides, publicat la sfârșitul anului 2012, precum și rubrica Despre incinerare și îngropare: câteva adevăruri catolice de bază, un subiect intens dezbătut în societatea românească la începutul acestui an.

Almanahul cuprinde și rubricile tradiționale "Poezii", "Au trecut la Domnul", "Organizarea Diecezei de Iași", "Utile".

"Contăm, așadar - scrie Preasfințitul Petru Gherghel în cuvânt înainte -, și sperăm ca vocea Almanahului «Presa Bună» din acest an 2013 să facă să răsune în toate inimile cititorilor și în toate casele creștinilor".

Dr. Dănuț Doboș

* * *

Almanahul "Presa Bună" 2013
Ed. "Presa Bună", 2013, ISSN 2343-7960, 14x21 cm, 384 p., 15 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat