Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sfântul Francisc de Assisi": Prima Sfântă Împărtășanie

Euharistia îl introduce pe copil și-l face parte într-un mod mai deplin și dinamic în viața comunității. Biserica, dintotdeauna, se întrunește duminica pentru a-l celebra pe Isus înviat. Este însuși Isus cel care a voit ca prietenii săi să se unească împreună pentru a frânge pâinea. Biserica se manifestă și crește în cadrul Liturghiei duminicale: toți sunt frați și fii ai unicului Tată. Împărtășirea cu trupul lui Cristos este momentul culminant și izvorul întâlnirilor cu Isus.

În cadrul sfintei Liturghii din dimineața zilei de duminică, 28 aprilie 2013, 37 de copii ai parohiei "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja l-au primit pentru prima oară pe Isus euharisticul. După o îndelungată și sârguincioasă pregătire, copii l-au întâlnit pe Mântuitorul cu mari emoții și profundă fericire.

Ziua primei sfinte Împărtășanii, pentru copii, nu este o zi oarecare, nici una ca toate celelalte, ci o zi specială pentru că l-au primit pe Isus, Fiul preaiubit al Tatălui. Cu acest moment începe o nouă etapă a maturizării lor în credință. Dacă până mai ieri, copii au învățat cine este Isus, ce a făcut, cum a schimbat viața multora, care au devenit sfinți urmând exemplul său, au văzut că există mulți oameni care-și dau viața pentru aproapele în numele lui. Cu Prima sfântă Împărtășanie începe o nouă zi: ei descoperă cine este Isus pentru ei și unde pot să-l întâlnească - în ascultarea cuvântului, în spovadă, în Euharistie și în viața Bisericii.

Părintele paroh Iosif Demeterc, însoțit la altar de părintele vicar, Sergiu-Doru Stoica și părintele Ionel Pojum, a dorit, în cadrul predicii, să le reamintească acestor 37 de copii ai comunității noastre despre practicarea reală și din iubire a credinței personale, în special prin Spovadă și Împărtășanie, pentru a-l avea pe Isus prezent în fiecare clipă în suflet.

Sr. Iuliana Călugăru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 aprilie: Cleja "Sfântul Francisc de Assisi": Prima Sfânta Împartasanie


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat