Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Prima Sfântă Împărtășanie

Duminică, 28 aprilie 2013, a fost o zi deosebită pentru credincioșii Parohiei "Sfântul Nicolae" din Bacău. 52 de copii din parohia noastră (28 de fete și 24 de băieți) l-au primit pentru prima oară pe Isus în sfânta Împărtășanie în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.30, prezidată de părintele paroh Isidor Dâscă.

După o perioadă intensă de pregătire, de muncă și de efort atât din partea copiilor, cât și din partea celor implicați în pregătirea lor, a sosit și ziua mult așteptată. Începând de la ora 10, copiii, îmbrăcați în haine de sărbătoare, au început să apară unul câte unul, însoțiți de părinți, nași, rude, prieteni și invitați.

Sfânta Liturghie a început cu o procesiune din fața bisericii vechi. Ajunși la altar, unul dintre părinți a cerut în numele tuturor părintelui paroh să le ofere Prima Sfântă Împărtășanie copiilor lor, iar o fetiță, în numele tuturor, a implorat binecuvântarea lui Dumnezeu pentru acest moment deosebit din viața lor. Pentru a-l primi pe Isus într-un suflet curat, sâmbătă, 27 aprilie, copiii au făcut și prima spovadă.

Copiii au participat activ la acest moment important din viața lor: au citit lecturile și intențiile la rugăciunea credincioșilor, au adus darurile la altar, la ofertoriu, s-au rugat și au cântat din toată inima. După cuvântul de învățătură al părintelui vicar Răzvan Mătășel, copiii, cu lumânările aprinse în mâini, și-au reînnoit făgăduințele făcute de părinți și nași la botez iar înainte de a primi sfânta Împărtășanie și-au manifestat dorința de a trăi numai pentru Cristos: eu mă lepăd de Satana, și de toate faptele lui, si de toată trufia lui și mă dau cu totul lui Isus Cristos. Momentul cel mai important al acestei Liturghii a fost cel al împărtășirii copiilor cu trupul și sângele lui Cristos. Au luat parte la acest moment, alături de copii, părinții, nașii și cei apropiați.

La sfârșitul sfintei Liturghii, trei copii au mulțumit bunului Dumnezeu pentru acest dar minunat, au mulțumit familiilor, părintelui paroh și tuturor celor implicați în pregătirea lor.

Ceremonia s-a încheiat la subsolul bisericii unde copiii au servit o gustare și au primit o amintire de la acest moment important din viața lor.

Mulțumim surorilor, animatorilor, preoților și tuturor celor care ne-au ajutat la pregătirea acestei sărbători. De asemenea, mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit material și financiar.

Pr. Răzvan Mătășel

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 aprilie: Bacău "Sfântul Nicolae": Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat