Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Exerciții spirituale pentru tineri

Congregația "Slujitoarele Iubirii Milostive" împreună cu "Fiii Iubirii Milostive" au organizat în perioada 7-10 aprilie 2013, exerciții spirituale pentru 63 de tineri la Barticești.

Tema exercițiilor spirituale a fost: "Eu sunt. Nu vă temeți !", fiind o temă de actualitate în viața fiecărei persoane. Exercițiile au fost susținute de părintele Iulian Butnaru în colaborare cu sora Cecilia Radavoi, Gabriela David, părintele Fernando Manni și părintele diacon Iosif Ghența.

Tinerii când aud de exerciții spirituale se gândesc la ceva plictisitor, dar venind aici își schimbă părerea, fiind o experiență din care au de câștigat. Totodată atmosfera familială a făcut ca tinerii nou veniți să poată colabora fără nici o reținere.

Programul a fost captivant și a cuprins: cateheze, meditații individuale și în grupuri mici, adorație, rugăciuni, mărturii de credință redate în format video urmate de laboratoare de idei și nu în ultimul rând jocuri care i-au destins și le-au dat energie pentru a continua programul.

La final, fiecare tânăr și-a împărtășit impresiile cu privire la aceste trei zile de îmbogățire personală, ajungând la concluzia: "Viața fără Dumnezeu e ca o plantă fără apă!" De asemenea, tinerii au realizat că trebuie să-ți învingă temerile alături de Isus, pentru că viața este un dar prețios, pe care l-au primit de la Dumnezeu.

În același timp, tinerii și-au luat un angajament personal pentru a trăi experiența începută aici și în activitățile lor cotidiene.

Sora Cecilia Radavoi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-10 aprilie: Barticești: Exerciții spirituale pentru tineri


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat