Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Paris: Bicentenarul nașterii lui Frederic Ozanam, principalul fondator al Conferinței "Sfântul Vincențiu de Paul"

În perioada 19-21 aprilie 2013, au avut loc la Paris manifestări dedicate bicentenarului nașterii lui Frederic Ozanam, principalul fondator al Conferinței "Sfântul Vincențiu de Paul".

Deschiderea întâlnirii a avut loc vineri, 19 aprilie 2013, la ora 9, prin cuvântările ținute de Jean-Paul Delevoye, președinte al Conseil Economique, Social et Environnemental (CESE) din Franța, Bertrand Ousset, președinte la Consiliului Național din Franța al Societății "Sfântul Vincențiu de Paul" (SSVP) și dr. Michael Thio, președinte general al SSVP.

Au urmat conferințele: "Fericitul Frédéric Ozanam, precursor al doctrinei sociale", "Spiritualitatea și carisma fericitului Frédéric Ozanam". Seara s-a încheiat cu un concert la biserica "Saint Suplice" (opere de Santiago Masarnau, compozitor spaniol, prieten cu Fericitul Frédéric Ozanam și fondator al SSVP din Spania în anul 1849).

Sâmbătă s-a continuat cu prezentarea de conferințe referitoare la viața de familie a lui Ozanam și conferința "Și Evanghelia este o doctrină socială". Au urmat vizite la locuri vincențiene și la mormântul lui Frederic Ozanam.

Duminică la catedrala "Notre-Dame" din Paris a avut loc sfânta Liturghie solemnă prezidată de ES card. André Vingt-Troi, arhiepiscop de Paris, organizată împreună cu Institutul Catolic din Paris. Întâlnirea s-a încheiat prin vizitarea de locuri care aminteau de sfântul Vincențiu de Paul și de fericitul Frederic Ozanam.

La această manifestare au participat 500 de persoane. România a fost reprezentată de membrii conferințelor vincențiene din: Caraș-Severin (Mariana Monica Peresi), Bălan (Irren Rudics), Miercurea Ciuc (Timar Eniko), București (Cornelia Zita Dragoste Ciuta), Iași (Ana Doboș), Roman (Paul Demișcă). Grupul a fost condus de doamna Eva Peter, președintele Uniunii, și de părintele Virgil Fechetă, asistent spiritual al uniunii.

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-21 aprilie: Paris: Bicentenarul nașterii lui Frederic Ozanam, principalul fondator al Conferinței "Sfântul Vincențiu de Paul"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat