Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Îndemn la rugăciune pentru Ziua Vieții - 23 martie 2013

De ce să ne rugăm pentru viață?

Pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu - dătătorul și izvorul vieții - pentru acest dar primit de întreaga omenire.

Pentru că am primit imaginea lui Cristos și pentru că ne-a asociat ca "miniștri" la opera lui creatoare pe noi, soții, și ne-a chemat la misiunea de a fi părinți.

Pentru că, încă de la început, însoțește cu providența și iubirea sa paternă viața transmisă copiilor, dispunând ca ea să fie înconjurată de afecțiune și grija părinților, în respect față de demnitatea sa, inviolabilă și sacră.

Pentru că suntem "imagine a lui Dumnezeu" - persoane unice și irepetabile, chiar din momentul conceperii.

Pentru că doar în și prin Dumnezeu, viața noastră atinge semnificația sa autentică și originară: totul de la el primim în dar, în umilință și în libertate, tot ce posedăm restituim în dar, pentru ca totul în el să-și găsească plinătatea sa.

Pentru că Dumnezeu ne va cere socoteală nouă, fiecărui om, pentru viața fiecărui frate al nostru; pentru că Domnul vieții și al morții, ne invită să respectăm inviolabilitatea și integritatea vieții fizice și ne-a lăsat aceste cuvinte cu care Fiul său Isus ne cere: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți".

Pentru a cere iertarea și convertirea inimilor celor care fac totul din interese economice, sociale și politice, în numele unui presupus progres social, în detrimentul vieții persoanei, copilului, bătrânului, bolnavului.

Pentru a reînnoi angajamentul nostru pentru dreptul la viață de la concepere până la moartea naturală, excluzând avortul procurat și orice formă de eutanasie; dreptul de a trăi într-o familie unită și într-un ambient moral care să favorizeze dezvoltarea propriei personalități.

Pentru a susține cu rugăciunea pe cei care luptă pentru dreptul la viață a copilului nenăscut, precum și prin alte forme decât rugăciunea.

Când să ne rugăm pentru viață?

În fiecare zi și, în special, de Ziua Vieții, pentru a fi în unitate cu cei care participă la Marșul pentru Viața din România. În fiecare an Ziua Vieții este stabilită în sâmbăta din preajma sărbătorii Bunavestire - 25 martie. Pentru acest an sărbătorirea vieții este stabilită pe 23 martie.

Ce putem face?

Putem participa, dacă ne permite timpul și locul, la unul din marșurile pentru viață organizate în cele 23 de orașe din țării. Aceste orașe, traseele, programul, le puteți găsi pe blogul manifestației: www.marsulpentruviata.ro.

Putem organiza în comunitatea noastră, de comun acord cu părintele paroh, un moment de rugăciune, fie sub formă de meditarea a Căii crucii pentru viață, fie sub forma unei privegheri de rugăciune pentru viață etc. Materiale în acest sens pot fi găsite pe site-ul nostru www.familiasiviata.ro.

Putem, evident, într-o rugăciune personală să-l rugăm pe Domnul să susțină toate inițiativele care sunt în favoarea vieții din țara noastră.

Popor al vieții, acolo unde te afli, într-o familie, într-o comunitate, într-o organizație, ești chemat să te implici pentru schimbarea mentalității contraceptive cu aceea de prețuire a vieții, ca fiind cel mai mare dar pe care Dumnezeu îl face familiei. Civilizația unui popor se măsoară în puterea sa de a genera și de a sluji viața, de a-și crește fiii în respect față de viață - zestre care trebuie mereu transmisă noilor generații.

Modelul Mariei, care a primit cu bucurie vestea cea bună a zămislirii Pruncului, să ne fie tuturor călăuză și exemplu de ascultare și înțelepciune în misiunea de a promova viața!

Asociația "Familia și Viața"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat