Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la hramul Seminarului și la instituirea noilor lectori și acoliți

Marți, 19 martie 2013, în sărbătoarea Sfântul Iosif, la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași va fi celebrat hramul, iar Liturghia de sărbătoare, programată pentru ora 10.00, va fi prezidată de PS Aurel Percă. În cadrul sfintei Liturghii vor fi instituiți și noi lectori și acoliți.

Ziua de marți, 19 martie 2013, va concentra atenția întregii lumi spre Vatican pentru inaugurarea noului pontificat al Sfântului Părinte papa Francisc. Este un eveniment deosebit pentru istoria lumii și a Bisericii. Acest eveniment se încadrează perfect în Anul Credinței, dar și în solemnitatea sărbătorii Sfântul Iosif, Patronul Bisericii Universale.

Hramul seminarului din Iași, cu o tradiție de mai bine de 125 de ani, va sublinia sărbătoarea pe care o trăiește Biserica și va contribui la solemnitatea momentului prin oferirea jertfei sfintei Liturghii. În cadrul celebrării sfintei Liturghii de hram, studenții seminariști din anul IV vor fi instituiți lectori, iar studenții anului V vor fi instituiți acoliți.

Pentru o pregătire spirituală cât mai adecvată și rodnică, toți seminariștii au participat la o zi de reculegere, care a început vineri, 15 martie 2013, la ora 21.00, și s-a încheiat sâmbătă, la ora 19.30. Îndrumătorul acestui moment de reculegere a fost pr. Iacob Stolnicu, paroh la Sagna, responsabil cu exercițiile spirituale la Institutul Teologic din Iași în anul academic 2012-2013.

La aceste evenimente, ziua de reculegere, hramul și primirea slujirilor de lectori și acoliți, vor fi prezenți și studenții seminariști din anul pastoral, care s-au întors la Institutul Teologic din Iași în ziua de vineri, 15 martie 2013. Ei vor sta alături de colegii lor în momentele de sărbătoare, după care se vor întoarce în locurile de pastorație pentru a continua slujirile încredințate la începutul anului academic.

Gândul nostru se îndreaptă acum spre toți preoții, persoanele consacrate, credincioșii și toți cei care doresc să împărtășească împreună cu membrii comunității Seminarului bucuria de a fi în slujba Domnului sub călăuzirea sfântului Iosif. Toți sunt invitați în capela Seminarului, marți, 19 martie 2013, la ora 10:00, pentru a ne uni în rugăciune pentru Biserică și pentru toți slujitorii ei, în mod deosebit, pentru Sfântul Părinte papa Francisc, prin mijlocirea sfântului Iosif.

Pr. Laurențiu Dăncuță


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat