Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: Investirea noului consiliu pastoral parohial

Ziua de 10 martie 2013 pentru comunitatea din Faraoani a fost una memorabilă din mai multe motive: prezența Excelenței sale Aurel Percă, episcop auxiliar, cu ocazia investirii noului consiliu pastoral parohial și spectacolul dedicat tuturor mamelor din comunitate cu ocazia zilei de 8 martie.

Cu mic, cu mare, întreaga comunitate s-a adunat la sfânta Liturghie de la ora 11.00, unde Preasfințitul Aurel în cadrul predicii i-a încurajat pe noii membri ai consiliului pastoral în noua lor misiune și i-a îndemnat pe credincioși să colaboreze pentru ca acești membri să-și ducă până la capăt misiunea încredințată.

După predică a urmat momentul în care cei 33 de membri ai Consiliului Parohial Pastoral și-au manifestat dorința de a colabora împreună cu părintele paroh la bunul mers al parohiei. Acest eveniment este unul de importanță spirituală majoră pentru credincioșii din Faraoani și nu numai, deoarece Consiliul Pastoral Parohial este primul consiliu instituit în scopul sprijinirii părintelui paroh în activitatea sa de ghidare spirituală a comunității. Consiliul, format din 33 de membri, este constituit pe o perioadă de cinci ani și are în componența sa: domnul dascăl, profesoara de religie, sora care se ocupă de oratoriu, feciori de biserică, comitetul bisericesc și persoanele responsabile cu ordinea și curățenia în biserică, din cele zece sectoare.

Prin directă implicare și dăruire a surorilor comunității Maria Bambina, această zi a avut o dublă semantica, fiind organizat și un moment artistic de către tinerii și copiii din comunitate în vederea reamintirii importanței femeii și a mamei în viețile noastre. Micile suflete au pregătit o scenetă și o serie de cântece care au încântat publicul spectator. În timpul spectacolului, tinerii au oferit doamnelor și domnișoarelor câte un mărțișor confecționat de copiii parohiei.

Ziua de 10 martie 2013 rămâne o zi semnificativă în calendarul comunității din Faraoani fiind marcată de cele două evenimente, recunoașterea valorii femeii și, respectiv, constituirea temeliei de sprijin pentru ghidarea spirituală a comunității - fondarea Consiliului Pastoral Parohial.

Valentina Mitrea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 martie: Vatican: Alegerea papei Francisc, o "seară magică"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat