Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sfântul Francisc": Mama, ființa cea mai dragă!

Este luna martie, luna în care cuvântul mama este la loc de cinste. Este o ocazie potrivită pentru a reflecta asupra a ceea ce înseamnă acest mister care este mama, acest cuvânt magic și frumos cu putere fermecată, care reprezintă ființa cea mai iubită și îndrăgită de pe pământ. Mama este cea mai scumpă ființă din lume pentru copii săi, deoarece ne vorbește, ne învață, ne alintă și ne dojenește. Ea este cea care veghează la căpătâiul nostru când suntem bolnavi, ne ocrotește, ne ajută să facem primii pași, ne învață ce e bine și cum să ne ferim de rău, cum să ne purtăm pentru ca să fim corecți, cuminți și ascultători.

Mama, cu privirea ei blândă și cu ochii plini de căldură, ne urmărește pretutindeni. Nici un trandafir nu o poate întrece în frumusețe și nici un ghiocel în delicatețe. Glasul ei melodios pătrunde inimile și le umple de bucurie și fericire, iar privirea ei este blândă și luminoasă. Sufletul său este plin de bunătate și înțelegere. Am putea spune că mama este ca un înger trimis din ceruri pentru a ne ajuta să trecem mai ușor peste greutățile vieții, fiind alături atunci când avem nevoie de sprijin. Mama întruchipează dragoste nesfârșită, căldură și zâmbet, bunătate și iertare, povață și exemplu.

Pentru acest motiv, la 10 martie 2013, în comunitatea "Sfântul Francisc de Assisi", din Cleja, după sfânta Liturghie de la ora 11.00, s-a desfășurat un eveniment cu titlul "Mama, ființa cea mai dragă", în care au fost interpretate câteva cântece în cinstea tuturor mamelor, iar apoi a fost jucată o scenetă despre familia contemporană, accentuându-se cu această ocazie chipul din ce în ce mai fad al mamei. Cu toți cunoaștem greutățile întâmpinate de familiile zilelor noastre și cât de greu este să se păstreze un echilibru în educație, dar și cât de ușor se pierd valorile cu adevărat importante, ce nu se pot căpăta decât în sânul familiei. De aceea, am dorit, cu ocazia celebrării tuturor mamelor de pe mapamond, să atragem atenția asupra gravității responsabilității și implicării ambilor părinți în creșterea și educarea copiilor, subliniind totodată faptul că mama, adesea uitată și neînțeleasă de restul familiei, rămâne ca un stâlp puternic de iubire, dăruire, credință și educație.

Pentru tine, mamă dragă, îți aducem în dar respectul, iubirea, recunoștința din inima noastră de copil și îți dorim multă sănătate, fericire, pace sufletească, liniște, viață lungă și tot ce există mai bun pe lume!

La mulți ani, iubită mamă!

Sr. Iuliana Calugaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 martie: Cleja "Sfântul Francisc": Mama, ființa cea mai dragă


 


lecturi: 309.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat