Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mare: Zi de formare pentru adulții din AC zona Bacău

Comunitatea din Valea Mare a găzduit, sâmbătă, 9 martie 2013, aproximativ 130 de membri și simpatizanți ai sectorului adulți din Acțiunea Catolică, zona Bacău, reuniți pentru ziua de formare cu tema: Redescoperim forța, frumusețea și bucuria credinței. Au participat membri din 11 parohii în care este prezent sectorul adulți.

După sosirea participanților, programul a început cu o rugăciune, prilej de mulțumire lui Dumnezeu pentru darul apartenenței la marea familie a Acțiunii Catolice și pentru toate harurile primite. A urmat meditația susținută de părintele Iosif Dămătăr, asistent spiritual al sectorului adulți și paroh al comunității din Valea Mare. În cadrul meditației, cu tema Trăirea cu bucurie a credinței în familie, părintele a subliniat importanța Sfintei Scripturi în redescoperirea credinței și le-a propus participanților împlinirea decalogului credinței.

A urmat sesiunea formativă Educarea copiilor la credință în familie susținută de d-na profesor Maria Andrici, reprezentantă a Asociației Familia și Viața, care a accentuat rolul semnificativ al exemplului și al mărturiei părinților în educația copiilor la credință.

În centrul zilei a fost sfânta Liturghie, concelebrată de preoții asistenți ai Acțiunii Catolice: părintele Iosif Dămătăr, părintele Ștefan Bortă, vicar al parohiei Pustiana, părintele Simon Mihai, paroh de Gioseni și părintele Anton Câtea, paroh de Faraoani. În cuvântul de învățătură, părintele Ștefan Bortă, cu ajutorul mesajului biblic și al unor istorioare, a scos în evidență iubirea - caracteristică a lui Dumnezeu și principiu al educației în familie.

După prânz, programul a continuat cu un minirecital alcătuit din cântece și poezii, susținut de Mesagerii Bucuriei din Valea Mare, dedicat tuturor mamelor. Orchestra din Valea Mare a încântat pe cei prezenți cu câteva melodii adecvate acestui timp. Le mulțumim tuturor.

Ultimul moment formativ a fost prezentarea temei Sărbătoarea - timp al Domnului, moment susținut de Paul Păduraru, responsabil al sectorului adulți, zona Bacău, urmat de împărtășiri ale experienței participanților și s-a încheiat cu rugăciunea Calea sfintei Cruci. Organizatorii au mulțumit parohiei gazdă pentru ospitalitate și implicare.

Dumnezeu să îi binecuvânteze pe toți cei care au contribuit la buna desfășurare a acestei activități formative și să ajute Acțiunea Catolică să fie mai vie și mai frumoasă în toate comunitățile unde este prezentă.

Bernadeta Farțade-Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 martie: Valea Mare: Zi de formare pentru adulții din AC zona Bacău


 


lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat