Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Editura "Sapientia" la târgul internațional de carte "Librex"

Editura "Sapientia" a fost prezentă, alături de numeroase alte edituri de prestigiu din România, la târgul de carte LIBREX - 2013 Primăvara cărților la Iași -, eveniment ajuns la cea de-a XXI-a ediție aniversară desfășurat în incinta Sălii Polivalente din Iași, în perioada 6-10 martie 2013.

Cei care au vizitat acest târg de carte au putut găsi la standul editurii numeroase publicații ce acoperă o gamă largă de sectoare: de la exegeză la teologie dogmatică, de la istoria Bisericii la teologie spirituală, de la omiletică la poezie și proză creștină, de la teologie morală la studii despre ecumenism și tratate de spiritualitate. Aceste publicații au beneficiat și de reduceri substanțiale.

La acest târg de carte internațional, Editura "Sapientia" a prezentat trei dintre ultimele sale apariții editoriale. Moderatorul acestei prezentări, pr. dr. Ștefan Lupu a făcut o scurtă prezentare editurii precizând care este scopul și caracteristica ei. A urmat apoi prezentarea primei publicații editoriale: este vorba de primele trei volume ale traducerii Vechiului Testament în limba română, realizate de pr. Alois Bulai și pr. Eduard Pătrașcu după textele originale. Aceste trei volume - Pentateuhul, Cărțile istorice, vol. I și Cărțile istorice, vol. II - au fost prezentate de Edie Sebastian Chițac, cel care se ocupă de corectura textelor. Domnul Sebastian Chițac a evidențiat în câteva cuvinte pașii și dificultățile care au apărut în realizarea acestei traduceri. Prof. dr. Gheorghe-Ilie Fârte a prezentat cartea New Age. Noua religie pentru o lume globalizată, scrisă de pr. Claudiu Dumea, ilustrând erorile pe care le ascunde această nouă "religie" îmbibată de mitologie, magie, practici oculte. Al treilea volum editorial prezentat a fost Restituiri istoriografice, aparținând canonicului Carol Auner (1865-1932), considerat părintele istoriografiei catolice din România.

La eveniment au participat pr. rector Benone Lucaci, părinți profesori din cadrul Institutului Teologic și din parohiile din Iași, precum și studenții Institutului alături de numeroase persoane care și-au manifestat aprecierea muncii depuse de Editura "Sapientia".

Virgiliu Demșa-Crainicu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

6-10 martie: Iași: Editura "Sapientia" la târgul internațional de carte "Librex"


 


lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat