Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: "Mama - raza mea de soare"

Copilașii din Parohia Valea Mică au început ziua de 10 martie 2013 cu mari emoții. După sfânta Liturghie de la ora 10.00, celebrată de pr. paroh Agiurgioaei Iosif, acești mici mesageri, au dorit să transmită un minunat mesaj mamei pe care au numit-o: "raza mea de soare".

Încurajați de mesajul de suflet pe care pr. paroh l-a transmis la predică și anume acela, că Dumnezeu este un Tată bun care ne iubește și pentru că ne iubește cu adevărat ne iartă, mesajul adresat mamei din mica scenetă prezentată, s-a sincronizat cu cel din parabola "Fiului risipitor". Cei șase puișori care-și iubeau mama necondiționat, s-au făcut mari, au plecat în lume și încet, preocupați de problemele zilnice, au uitat de mama lor. După un timp, dându-și seama că au greșit, se întorc la mama care acum părăsită de copiii ei, suferea și era tristă. Cu inima sinceră, fiecare cere iertare, iar mama care n-a încetat o clipă să-i iubească, îi strânge sub mantia ei ocrotitoare.

Dacă cineva ne-ar cere să definim cuvântul "mamă", am sta și am reflecta pentru că mama este o definiție cât viața noastră. O putem defini într-un cuvânt, într-un roman, într-o poveste sau cum a spus un copil: "Mama este viața mea, lumina mea, îngerul meu, umărul pe care pot plânge, brațele care mă cuprind și ochii care mă citesc și atunci când doarme".

Mulțumim din suflet acestei făpturi care ne-a dat viață, mulțumim Măicuței din cer care ne veghează și ne iubește, mulțumim tuturor bunicuțelor, mătușelor, surorilor, și le urăm viață lungă și multă sănătate. Mulțumim părintelui paroh Iosif Agiurgioaei, pentru că este mereu deschis și alături de noi în orice inițiativă pentru binele comunității.

Iată un gând pentru mame transmis de copii, cu ocazia zilei de 8 martie:

Dragă mamă,

"Avem atâtea motive pentru care să te iubim, încât nu știm cu care să începem, despre care să vorbim. Dar mai mult decât orice, te iubim pentru că ești Mama, pentru că nu contează ce ne spui, cum ne alinți sau cum ne ajuți, parfumul tău ne redă mereu sentimentul de siguranță, atunci când ne strângi la piept. La pieptul tău, am gângurit, am spus primele cuvinte, privind în ochii tăi, am avut primul zâmbet, și mereu brațele tale au fost un nesfârșit izvor de confort și siguranță. Ne-ai protejat mai întâi în interiorul trupului tău și ai așteptat cu nerăbdare clipa în care ochii noștri se vor întâlni.

Te iubim pentru cât de puternică ești, te iubim pentru educația pe care ne-ai oferit-o, te iubim pentru familia pe care o avem, te iubim pentru că am crescut sănătoși într-o familie decentă, cu principii. Nu știm cum ne-am putea exprima în cuvinte dragostea pentru tine, știm doar că dorim ca atunci când vom fi ca tine, cei din jur să ne iubească așa cum te iubim noi pe tine chiar dacă nu o spunem; dacă va fi așa, vom fi cei mai fericiți și împliniți pe acest pământ. La mulți și fericiți ani, măicuță dragă!"

Prof. Angelica Șarig
 


lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat