Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Misiuni populare

Duminică, 10 martie 2013, în Sanctuarul din Cacica, cu ocazia încheierii misiunilor populare din Postul Mare, episcopul Petru Gherghel a celebrat o sfântă Liturghie îndemnând pe cei prezenți să se unească în rugăciune pentru a implora harurile Duhului Sfânt asupra Bisericii dar în mod deosebit asupra cardinalilor electori care se vor întâlni în Conclav pentru alegerea noului papă.

În acest timp al Postului Mare, după o pregătire prealabilă a credincioșilor, au avut loc misiuni populare în comunitatea din Cacica cât și în comunitatea din Păltinoasa.

Urmând ciclul celor trei ani dedicați familiei și căsătoriei creștine celebrați în Dieceza de Iași, iar la nivelul Bisericii Universale aflându-ne în Anul Credinței părintele Iosub Irinel, paroh de Siret, predicatorul acestor misiuni populare a scos în evidență demnitatea persoanei umane, importanța trăirii credinței în familia creștină și responsabilitățile care derivă prin celebrarea sacramentului Căsătoriei.

S-a celebrat în fiecare zi o sfântă Liturghie la ora 16.00 în filiala Pălinoasa, iar la ora 17.30 în bazilica minor din Cacica. Confesori extraordinari cu această ocazie au fost pr. Adrian Herciu și pr. Ioan Tamaș.

Liturghia de încheiere a Misiunilor a fost prezidată de episcopul diecezei, Petru Gherghel. Subliniind favorul pe care îl au credincioșii din Cacica de a o avea și simți mai aproape pe Preacurata Fecioară Maria în sanctuarul ei din Cacica, i-a încredințat pe toți membrii comunității în grija, mijlocirea și ocrotirea Preasfintei Maria. A invitat pe toți cei prezenți să se unească cu întreaga Biserică în rugăciune pentru a invoca puterea și harul Duhului Sfânt asupra întregii Biserici, dar într-un mod special asupra cardinalilor care se pregătesc pentru începerea Conclavului în vederea alegerii noului papă.

Părintele paroh și rector al Sancturului, Romuald Bulai, în cuvântul său de mulțumire adresat celor prezenți, a subliniat importanța acestor misiuni și i-a îndemnat pe cei prezenți la o continuare a meditării și aprofundării credinței creștine și a trăirii cu responsabilitate a valorilor casătoriei creștine.

Pr. Sebastian Cochior, OFMConv.
 


lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat