Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Fundu Răcăciuni: Pelerinajul icoanei Maicii Domnului de la Cacica

Parohia "Sfânta Fecioară Maria, ajutorul creștinilor" din Fundu Răcăciuni a avut bucuria, în perioada 3-6 martie 2013, de a primi în vizită icoana sfintei Fecioare Maria din Cacica. Tot în acest timp credincioșii din această comunitate au putut primi câteva învățături pline de har prin predicile pr. Cristi Pal, vicar parohial la Cacica, pr. Vincențiu Burlacu, profesor la seminarul din Bacău, și pr. Ludovic Butnărașu, paroh de Moinești. Liturghia de încheiere a Peregrinatio Mariae a fost celebrată de PS Petru Gherghel care a ținut și cuvântul de învățătură pentru popor.

După mult timp de așteptare și câteva zile deosebite de pregătiri intense și emoții mari în după-amiaza duminicii din 3 martie a sosit Icoana Maicii Domnului de la Cacica și în comunitatea noastră. A fost adusă de pr. Cristi Pal de la Cacica.

Așteptată cu emoții și pregătiri spirituale, Icoana a fost purtată în procesiune în Biserică și așezată în locul special amenajat plin cu flori. Costumele naționale, străzile împodobite și biserica în sărbătoare, a sensibilizat credincioșii care se îngrijesc de bolnavi, determinându-i la eforturi speciale de a-i aduce și pe bolnavii transportabili pentru a face măcar o scurtă vizită în fața Icoanei Preasfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Și din partea mamelor cu copii mai mici s-a văzut efortul mărit de a-i ține mai mult în brațe cât mai sus pentru a vedea cât mai bine la altar, aspect subliniat de mai multe ori în cuvântul de învățătură de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, care ne-a onorat cu vizita excelenței sale "ca pelerin", celebrând și liturghia de încheiere. La plecarea Icoanei am văzut și citit lacrimile multor credincioși care într-un număr așa de mare au participat și la ceremonia de plecare a Icoanei.

A doua zi am fost întrebat de un copilaș: "Când mai vine Icoana la noi?". Și am răspuns: "Preasfânta Fecioară este mereu și rămâne cu noi chiar dacă Icoana a fost purtată în Parohia Ștefan cel Mare din Bacău".

Mulțumesc tuturor celor care au participat precum și tuturor celor care într-un fel sau altul au dat o mână de ajutor la buna desfășurare a acestui eveniment.

Pr. paroh, Eugen Ciuraru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-6 martie: Fundu Răcăciuni: Pelerinajul icoanei Maicii Domnului de la Cacica


 


lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat