Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Reflecție: Mulțumire femeii

Chiar dacă 8 martie a trecut, cred că merită să ne amintim cuvintele de mulțumire scrise de fericitul papă Ioan Paul al II-lea în "Scrisoare către femei" (punctul 2), text semnat la 29 iunie 1995:

"Mulțumire ție, femeie-mamă, care devii sânul ființei umane în bucuria și în chinul unei experiențe unice, care te face zâmbetul lui Dumnezeu pentru copilul care vine la lumină, te face călăuza primilor săi pași, sprijinul creșterii sale, punctul de referință în drumul vieții care va urma.

Mulțumire ție, femeie-soție, care-ți unești irevocabil destinul tău cu destinul unui bărbat, într-un raport de dăruire reciprocă, în slujirea comuniunii și a vieții.

Mulțumire ție, femeie-fiică și femeie-soră, care porți în nucleul familial și apoi în ansamblul vieții sociale bogățiile sensibilității tale, ale intuiției tale, ale generozității și statorniciei tale.

Mulțumire ție, femeie-muncitoare, angajată în toate domeniile vieții sociale, economice, culturale, artistice și politice, pentru indispensabila contribuție pe care o aduci la elaborarea unei culturi capabile să unească rațiunea și sentimentul, la o concepție despre viață mereu deschisă sensului «misterului», la edificarea de structuri economice și politice tot mai bogate ale umanității.

Mulțumire ție, femeie-consacrată, care după exemplul celei mai mari dintre femei, Mama lui Cristos, Cuvântul întrupat, te deschizi cu docilitate și fidelitate la iubirea de Dumnezeu, ajutând Biserica și întreaga omenire să trăiască în raporturile cu Dumnezeu un răspuns «sponsal», care exprimă în mod minunat comuniunea pe care el vrea s-o stabilească cu creatura sa.

Mulțumire ție, femeie, pentru însuși faptul că ești femeie! Cu percepția care este proprie feminității tale, tu îmbogățești înțelegerea lumii și contribui la adevărul deplin al raporturilor umane".

La aceste cuvinte frumoase, ce mai poate oare cineva adăuga? Poate doar atât: să ne aducem aminte să mai și mulțumim: atât lui Dumnezeu, cât și celor dragi.

Dr. Ecaterina Hanganu


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat