Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cordun: O Liturghie de Paști mai deosebită

Credincioșii din Cordun, localitate din componența Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Roman, au avut parte de o sfântă Liturghie mai deosebită în ziua de Paști, 31 martie 2013.

De zeci de ani, credincioșii catolici din zona localităților Simionești și Cordun s-au adresat biroului parohial al Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, cerând să fie vizitați anual de către un preot cu ocazia sfințirii caselor, motivând că le vine cel mai ușor să frecventeze biserica din Roman (la vremea aceea era doar una singură) și nu cele din satele dimprejur. Credincioșii din aceste două localități sunt parte componentă a sectorului 3 al Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman și sunt coordonați de domnul profesor Leonard Vacaru, responsabilul de sector, care locuiește în Cordun.

În urma cererii adresate Episcopiei Romano-Catolice de Iași de către părintele paroh Pavel Chelaru, având anexate semnăturile a 85 de credincioși, reprezentând 34 de familii catolice din localitate, care au cerut găsirea unei modalități de a se putea celebra sfânta Liturghie în fiecare duminică și sărbătoare de poruncă într-una din casele credincioșilor din zonă, ținând cont de distanța de aproximativ 4-5 km care îi desparte de biserica parohială, s-a putut celebra, pentru prima dată, sfânta Liturghie de Paști în holul principal al casei doamnei Angela Hârjă.

Prima sfântă Liturghie a fost celebrată de părintele paroh Pavel Chelaru, în ziua de Paști, la ora 16.00, prezenți fiind părintele Anton Bișoc, primul paroh al Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, în calitate de confesor, precum și un număr apreciabil de credincioși, copii, tineri, adulți și vârstnici. Într-o cameră alăturată se află sacristia și scaunul de spovadă.

În acest spațiu, cu titlu provizoriu, se va celebra sfânta Liturghie la ora 16.00, în fiecare duminică și în sărbătorile de poruncă.

Ovidiu Bișog

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 martie: Cordun: O Liturghie de Paști mai deosebită


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat