Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Marșul pentru viață

Sâmbătă, 23 martie 2013, simultan, în peste 20 de localități din țară s-a desfășurat Marșul pentru viață, cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieții din România. La Bacău, în acest an s-a desfășurat prima ediție, care s-a bucurat de o participare vie și entuziastă a numeroși oameni de bunăvoință.

Manifestul lansat în acest an se intitulează "Iubește-i pe amândoi! - Asumă, ajută, adoptă!" și este o invitație la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați. Conform manifestului, au fost așteptați la marș "toți cei care cred că dreptul la viață este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea și compasiunea față de o mamă și copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică".

La Bacău, la ora 10.00 a început sfânta Liturghie în biserica "Sfinții Petru și Paul". Celebrant principal a fost pr. Isidor Dâscă, paroh și decan de Bacău. Au concelebrat 15 preoți din Bacău și localitățile vecine. La predică, pr. Isidor Dâscă a subliniat actualitatea modelului de mamă oferit de sfânta Fecioară Maria.

După sfânta Liturghie ne-am rugat Calea Sfintei Cruci în biserică. Am avut o intenție specială: ne-am rugat pentru femeile aflate în impas, pentru ca Dumnezeu să rânduiască persoane generoase care să le ajute să își crească copiii, nu să-i avorteze. Ne-am rugat pentru medicii care practică avortul; pentru guvernanți și politicieni; pentru respectarea demnității persoanei umane.

Marșul pentru viață a pornit din fața bisericii "Sfinții Petru și Paul", la ora 11.00. Ne-am rugat, am cântat, am făcut liniște... am dorit să ne arătăm respectul pentru acest minunat dar al lui Dumnezeu, care este viața. A fost un lucru minunat să vedem mulți tineri și copii bucurându-se că pot participa la un astfel de eveniment pentru viață.

Marșul s-a încheiat în fața bisericii "Sfinții Petru și Paul". Acolo oamenii au strigat hotărât: "Da, da, vieții! Nu, nu, morții!". Pastorul Marian Pădureț a evidențiat cât de important este să luăm apărarea vieții, iar la final pr. Isidor Dâscă a condus rugăciunea Angelus și ne-a dat binecuvântarea cu care ne-am întors la casele noastre.

"Este urgentă o mare rugăciune pentru viață, care să străbată lumea întreagă", spunea fericitul Ioan Paul al II-lea (Evangelium vitae, 100).

Pr. Gabriel-Iulian Robu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 martie: Bacău: Marșul pentru viață


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat